Italiensk opskrifter

Oktober 2015

Bookmark and Share
Klassiske tomatsovse:
Superklassikeren er Pomodoro e basilico
- Tomat og basilikum


Den klassiske soffritto
1 ben bladselleri
3 små skalotteløg
1 fed hvidløg

(evt. 1 laurbærblad)



Soffritto - tomatsovsens hemmelighed...



Grøntsagerne hakkes i fine tern, inden de svitses i olie 10-12 min. inden de flåede tomater får lov til at komme med - og så er det tid til at simre...



Pasta-reglerne
1
Pastaen skal være fremstillet
af 100 % durum-hvede

2
Kogetiden skal overholdes - hav sovs og tilbehør klar til servering

Eva Ravnbøls
past grunlov >>

Den mest simple og klassiske tomatsovs, når man da ikke nøjes med dåsen med de "skaldede" flåede tomater...

Og alligevel er der utallige måder at lave den på.

Til soffritto´en vælger jeg ofte kun at anvende meget finthakkede milde skalotte-løg, og et halv fed pulverhakket hvidløg.

Pastaen er normal-størrelse spaghetti.



Jeg svitser løg og hvidløg til løggene er gennemsigtige - i olivenolie.
Så tilsætter jeg en dåse med tomat i tern - polpa di pomodoro, og en boullionterning.

Har jeg et laurbærblad, kommer det med ned til simringen...

Et par runder med peberkværnen, kan jeg også godt lide - det kan manden ikke...

Nogle mener, den "rene" tomatsovs er lidt for syrlig - er du en af dem, så tilsæt en lille smule sukker...

Det hele sker i den lille terracotta-gryde, og sovsen simrer - uden at koge alt for meget ind - en halv times tid.
Og ikke længere, for tomaterne må gerne smage friskt...


Min elskede mener, halvdelen af de 20-30 friske basilikumblade skal hakkes groft, og simre med i sovsen.

Jeg mener
, bladene skal skæres i kvarte, og halvdelen blandes i sovesen, når den blandes med spaghettien.

Vi er dog enige om, at halvdelen af basilikum´en skal placeres ovenpå den rygende varme ret i serveringsskålen, så duften af basilikum breder sig lifligt i hele køkkenet...

Den revne ost kommer fra en ung parmesan-ost, som klæder den milde friske basilikumsmag.

Retur til
Tomatsovs <<

De klassiske tomatsovse
Pasta alla Norma >>
Amatriciana/Matriciana >>
Puttanesca >>
Bucatini med havets frugter >>
All´Arrabiata - den vrede >>
Spaghetti e Basilico >>
Tomatsovs med tun >>
Ragu - klassisk kødsovs >>
Båndspaghetti med svampe >>

Tomatbrød - Bruschetta >>

Bedst med
friske tomater

Altså:
Spaghetti med basilikumsovs
er en frisk sag -
og det allerbedste er
selvfølgelig at skolde
solmodne friske tomater,
fjerne skindet som
når du piller kartofler,
skære tomatkødet i
1x1 cm tern
- smid saft
og frø ud
- det er det ideelle
- og det sker da også i sommertiden

... - men jeg indrømmer,
at det oftest handler om
at tage låget af en af
de gode dåse... :-)



Copyright © 2005-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano