Italienske opskrifter

Oktober 2015

Bookmark and Share

Klassiske tomatsovse
Sugo Amatriciana/Matriciana


Soffritto
3 mellemstore gulerødder
2 ben selleri
1 mellemstort løg



Soffritto - t
omatsovsens hemmelighed!





Grøntsagerne hakkes i fine tern, inden de svitses i olie 10-12 min. inden de flåede tomater får lov til at komme med - og så er det tid til at simre...

Pasta-reglerne

1
Pastaen skal være fremstillet
af 100 % durum-hvede

2
Kogetiden skal overholdes - hav sovs og tilbehør (og mennesker!) klar til servering


3
Grundblandingen af
gulerod, selleri og løg
- il soffritto -
er hemmeligheden bag tomatsovs!

Tilbered en "soffritto" - se tv <<

Steg et par maste chilifrugter eller en halv teske chilifrø sammen med "soffritto´en".

Jo længere tid sovsen får lov til at simre, jo bedre...

Svits ved siden af bacontern i en stor højkantet pande.



Når baconterningerne er stegte svitses de af med et halvt flas hvidvin.


Når tomatsovsen er klar, og pastaen mangler tre minutter i at være kogt hælder du tomatsovsen i en stegpanden med bacontern, og steger nogle minutter ved mellem varme.

Fjern vandet fra pastaen, og lad den stege med i panden 2-3 minutter umiddelbart inden servering.

Sugo Amatriciana har navn efter byen
Amatrice i Lazio regionen





Amatriciana-sugo serveres ofte med bucatini - altså makeroni med hul i midten, men almindelig spaghetti kan også anvendes - dog ikke de tynde typer spaghetti.

Den originale Amatriciana serveres
med revet pecorino-ost >>


Copyright © 2005-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano