Maj 2015

Bookmark and Share

Tiramisu - en klassisk "no diet" dessert


par & Elena Vender, der

Basis-opskrift på Tiramisu

Ingredienser (ca. 8 portioner)

500 g mascarpone >>
4 æggeblommer
2 tsk vanillesukker
250 g kikse-stænger
1 dl stærk kaffe >>
3 spsk kaffelikør - eller Marsala-vin >>
3 spsk kakao

Tilberedning
Pisk Mascarponen med æggeblommer og vanillesukker til en lind creme. Hvis du bruger vanillekvark, tilsæt kun 1 tsk vanillesukker. Læg halvdelen af kiksestængerne i bunden af et firkantet fad. Stænk stængerne med havldelen af kaffen. (Du må forsøge dig frem med, hvor meget kaffe, samt eventuelt likør, du vil bruge. Nogle foretrækker helt gennemvædede kiksestænger, andre en "tørrere" udgave af Tiramisu.) Dæk laget af kikstænger med halvdelen af cremen. Lav et nyt lag med resten af stængerne, og gentag proceduren med resten af kaffen og cremen. Lad desserten hvile i køleskab nogle timer, men helst natten over. Drys kakao-pulver over det hele inden serveringen. ________________________________________ Variationer Med likør eller spiritus Det Italienske Konditor Akademi bruger Kaffelikør i deres basis opskrift på Tiramisu, men mange andre typer spiritus kan bruges. Man kan for eksempel stænke kiksestængerne med den ialienske brandy Vecchia Romagna, med mandellikøren Amaretto di Saronno >> med den sicilianske Marsala-likør. Har man en ekstra sød tand kan Fersken-likør være et alternativ, men portvin, fransk cognac eller den italienske snaps Grappa >>kan alt efter ens smagsløg med held anvendes. ________________________________________ "Tiramisu-light" Et paradoks, der IKKE eksisterer i naturen! Undertegnede har ikke prøvet - og har heller ikke lyst - men har mødt ellers seriøse mennesker, der efter eget udsagn frembringer velsmagende Tiramisu med andre typer frisk ost end Mascarpone. I forsøget på at tæmme denne naturlige kalorie-bombe, skifter de Mascarponen ud med let flødeost, eller med den italienske ricotta-ost (den kan sammenlignes med dansk hytteost). Samme personer strør også kalorie-let kakao over hele molevitten. Bliver det for sødt for dig, så skift kakao'en på toppen ud med revet mørk chokolade eller med bitre kaffe-bønner. Tiramisu smager faktisk bedst fra det store fad. Man laver jo heller ikke lasagna i portionsanretninger! Men det ser jo ret godt ud også i glas Variationer Pynt med friske jordbær, når det er sæson - så er det hele knapt så sødt Man kan også tilsætte hakkedemandler, hasselnøder eller valnødder





syl

Retur til
EXPO2015 <<



op /\


Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>