Italiensk opskrifter
Kød på bordet!

Januar 2014

Bookmark and Share
Tartar på italiensk

- en yndet specialitet i Piemonte

Sammen med de forskellige typer Carpaccio >> er tartar og Vitello Tonnato - Tunet kalv >> - en typisk kødret på varme sommerdage i Italien







Kapers-blomst >> - måske fra øen Pantelleria >> syd for Sicilien





Ingredienser til 4 personer:
400 gram skrabet mør okse- eller kalve filet

4 superfriske æggeblommer
Friskhakket persille
1 teske stærk sennep
En lille håndfuld kapers
En meget finthakket lille ansjos
Salt, peber og god olivenolie



Når vi bestiller tartar kommer tjeneren rullende med en serveringsvogn med ingredienserne i små skåle.

Derefter bliver det hele blandet - med kniv og gaffel som krydser hinanden som sværdklinger i en duel - på gæstens tallerken, men tjeneren krydsforhører om, hvor meget salt og peber gæsten ønsker...




I Piemonte hedder tartar ofte "Battuta di Fassone" på menukortet.
Her anvender man kød fra den piemontesiske kvægrace Fassone - et dyr, der har tyndere knogler end området traditionelle bjergkvæg - og endog siges at være udstyret med "dobbelt-lår".

"Battuta di Fassone" omgivet af flager af parmesanost
- serveret den 12.2.2012 i vinbyen Gattinara >>
- knivskrabet kalvefilet rørt med salt, peber og den gode olivenolie...


-syl



Copyright © 2006-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano