Italienske opskrifter

Januar 2014

Bookmark and Share
Spis blomster!
Friturestegte squash-blomster er en forårs-delikatesse

Squash hedder Zucchino
på italiensk










Kokken på Ape Piera >>
foretrak squash-blomster, hvor den lille unge frugt er med - skær "roden" igennem på den lange led, så den bliver til fire ben, som friture-stegningen gør endnu mere delikate.

2. maj 2009 - Uhhmmmm


Det rigtige fedtsugende papir - friturepapir - gør dine fiturestegte specialiteter endnu mere sprøde og fjerner overskydende olie

Friturestegte squash-blomster

20 helt friske squash-blomster hvor yderblade og støvfangerne fjernes.
Blomsterne sælges som regel rene, men kan - om nødvendigt - skylles ganske let og tørres med kraftig køkkenrulle.

Derefter dyppes blomsterne i en pisket frituredej af:
120 gr mel - (bedst er rismel - siges det! - men almindeligt hvedemel er OK)
1 æggeblomme

250 ml iskoldt vand - allerbedst mineralvand med kulsyre og isterninger - læs hvorfor i "Køkken-tips >>" - og "sprøjt" øl i "pastellaén" gør bare det hele sprødere!


Kokken Nicola Grassi, der arbejdede på Ape Piera >>, lærte mig at putte 3-4 isterninger i "pastellá en" - kulden giver friteringen et ekstra krokant pif!

De panerede squash-blomster frituresteges 1,5-2 min i varm planteolie - allerbedst med jordnøddeolie.

Nydes som tilbehør til aperitiffen eller som en let forret


Støvfangene skal fjernes - de er for bitre til at spise!


Maksimalt 2-3 minutter i den varme olie,
så er blomsterne spise-klare!

Blomster i risotto

Blomsterne kan også steges ganske let på panden i en god olie inden de blandes i en næsten færdig risotto.

Her finder du flere risotto-opskrifter >>

Retur til
Opskrifter <<


Andre artikler
Julipasta med squash >>

Squash-typer >>


Hanne Bloch laver pizza
med squash-blomster >>


Mad-kultur >>

Menuen fra "Ape Piera" >>

Blomster-kager
fra Alcatraz >>


Risotto opskrifter >>

Link
Ape Piera >>

Blomster med fisk
På "Ape Piera"
(Humlebien Piera")
- spiste vi de friture-stegte squash-blomster med fyld af frisk torsk - hjemme i Via Plana >> lavede jeg dem med fyld af frisk - rå - fladfisk og et par rejer - UHMMM!


Den rå fisk - eller rejer og andre skaldyr - fyldes i små terninger inden i blomsten inden friture-stegningen.
Den delikate fiske-smag er
en perfekt kombination med de ligeså delikate squash-blomster.


Copyright © 2000-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano