Italiensk madkultur

Januar 2014

Bookmark and Share

Semifreddo - En "halvkold" dessert
Ofte finder du "semifreddo" på barer og restauranters menu-kort.
Husk dog, at de IKKE har taget desserten ud i god tid - så tag dig selv god tid, inden du tager den første mundfuld.





En fristende chokolade parfait


 

 

 

 

 

 

 

 






I min røde ordbog fra Gyldendal oversættes den italienske desseert "semifreddo" som en "slags iskage".

Direkte oversat betyder ordet "halvkold" og den korrekte betegnelser er nok nærmere "parfait".



En engelsk køkkenordbog giver flg. mere udvidede definition på de italienske "semifreddi":

"Semifreddo culinarily refers to any of various chilled or partially frozen desserts including cake, ice cream, fruit and custard or whipped cream."

Opskrifter


En semifreddo med mandler på krokant bund og pyntet med frisk frugt

På MadABC.dk finder du en opskrift af Erwin Lauterbach på Nougat-Parfait >>

Her en flot Chokolade-Parfait >> af Ole Mathiesen - igen fra MadABC.dk


Mandel Parfait:
En typisk siciliansk dessert


Ingredienser - 6 portioner

3 æg
180 gram sukker
50 gram flormelis tilsat vanille
3 dl. piskefløde
120 gram "ikke smuttede" mandler -
Evt. lidt mandel-essens
1 knivspids salt


Tilberedning

"Vand" mandlerne med to spiseskeer vand i en tykbundet gryde - tilæst 60 gram sukker.

Varm blandingen op mens du rører med en træske indtil sukkeret bliver til en klar karamel.

Hæld blandingen ud på bagepapir og lad den størkne.

Hak den krokante mandel groft.

Pisk æggeblommerne til hvidt skum med resten af sukkeret. - tilsæt evt. mandelessens og de grofthakkede karameliserede mandler.

Tilsæt flødeskummet, du har pisket i mellemtiden og flormelis.

Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt og vend den delikat i blandingen.

Hæld den færdige parfait-blanding i en form og sæt den i fryseren mindst 24 timer.

Tag den ud af fryseren mindst en halv time før serveringen - den skal jo være "halvkold" - og server f.eks. med chokolade- eller frugtsovs.

Retur til
Mad<<


Retur til
Opskrifter <<


Flere desserter
på italy.dk
Kastanjecreme-
og kage >>


Nøddekage
fra Valtellina >>


Tiramisu-varianter >>


Ann's tiramisu >>


Cantucci mandelkager >>


Jordbær-is og mousse>>


Torrone -
juleknas >>

Kaki-frugt >>

Citronmousse >>


Karnevals-klejner >>

"Krummekage" - Brescia >>

Copyright © 2005-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano