Kød på bordet

November 2011

Bookmark and Share

Lyn-stegt sommer-carpaccio





Carpaccio >> er en opfindelse fra Harry`s Bar i Venedig

Ejeren Cipriani er også manden bag
"Bellini-cocktailen"
- mousserende hvidvin og ferskensaft.


Artikel fra sommeren 2007
Manden vil helst helt slukke for gassen mellem maj og oktober, men jeg er ikke helt enig.

Så mens hans spiser sin carpaccio - papirtynde skiver rå kalvefilet i en af de varianter du kan læse mere om varianterne om her >> - så sniger jeg mig hen foran komfuret.



De rå skiver carpaccio placeres på panden, ovenpå kommer jeg en god frisk gedost - men gorgonzola eller andre oste kan også anvendes, og svampe, som vi altid har i glas med olie.

Med gas-komfur er det både nemt og hurtigt - det store blus tændes op, og så snart kødet begynder at skifte farve, slukkes der, og retten er klar til servering.

En pandekage-pande er det bedste, for så kan retten uden akrobatiske øvelser nemt "køres" over på tallerkenen.

Har du ikke gas-komfur eller induktionskomfur, kan du selvfølgelig også lave den lynstegte carpaccio under grillen i ovnen - pas på ikke at brænde fingrene på den hede tallerken.

-syl


Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano