Man er nødt til at have et trøffeljern for at
kunne skære de helt tynde skiver trøffel
Trøffelhuset
>> 
- har flere udgaver - fra en eksklusiv guldbelagt, en i palisandetræ
og en i stål.
|
Ingredienser til 4 personer:
320 g italienske ris
>> f.eks. Canaroli eller Arborio
1,2 liter grøntsags- eller kyllingebouillon
- hjemmelavet eller med en terning!
50 gr smør til ristningen af risene
Evt. en sjat tør hvidvin
40 - eller flere - gram hvid trøffel
(10 gr tynde hvide trøfler er faktisk nok til én
portion)
1 lille finthakktet scalotteløg
Smør, fløde eller flødeost til at "samle"
risottoen.
- i november 2011 brugte jeg en trøffel-smør,
jeg havde fundet i en fantastisk svampe- og trøffelbutik
i Milano (La
Fungheria >> ).
Tilberedning:
Det handler om at bevare trøffelsmagen
intakt!
Allerførst ristes risene løgene blanke i smørret
- så tilsættes risene, der også skal ristes
blanke
- du kan evt. svitse dem af med en generøs slat tør
hvidvin.
Derefter går "røre-processen" i gang
- en suppeske bouillon, røre rundt (med træske,
siger fundamentalisterne!) indtil risene har kogt i den tid,
der står på pakken - præcist!
Tag gryden af pladen og "saml" risotto´en med
- efter dit valg - smør, fløde eller flødeost.
(Nogle samler med reven parmesan-ost.
Personligt synes jeg, parmesan-osten vil "forstyrre"
trøffelsmagen.)
Servér risotto´en mens du sender trøffel
og trøffeljern rundt, så folk selv kan prøve
at rive de tynde flager og forundres over den forunderlige duft
fra denne underjordiske svamp...
Her er 70 gram hvide trøfler i november 2011
-syl
|
|