Madkultur

August 2011

Milaneserne betaler
med "Tickets"

En rigtigt frokost-bar/café i Milano genkendes på en lang række klistermærker på døren.


Mange ansatte i Milano får udleveret "spisekuponer" som en del af lønnen, som de kan bruge i den normalt én time lange frokostpause i tidsrummet mellem 12 og 14.

100% italiensk
take-away

Friturestegte fyldte "Panzerotti-brød" fra Luini >>
i via S. Radegonda
(Sidegade til gådaden Vittorio Emanuele)

Lad dig ikke skræmme af frokostkøen. Det går faktisk ret hurtigt i betragtning af alle de mange mennesker, der hver dag snupper frokost hos "Luini"

Milaneserne indtager ofte deres frokost på barer, der har specialiseret sig i at servere frokostretter, som bestemt ikke kun er de ellers udmærkede lune sandwich - Panino caldo - men også pastaretter - primi - eller en tallerken med fisk eller kød og tilbehør af grøntsager - secondi.

Ofte foregår bestillingen ved, at man simpelthen peger på den tallerken i glas-montren, som man har lyst til - betaler ved kassen, og så bliver der serveret ved bordet.Mange restauranter har også en speciel frokostmenu (det kaldes også en arbejdsfrokost - Pranzo di lavoro - på menukortet eller standeren udenfor baren/restauranten) hvor man får serveret enten en "primo" eller en "secondo, med vand, vin eller øl og kaffe inkluderet i prisen.
Priserne for dette kombi-tilbud varierer fra 7-8 euro for de billigste op til 20-25 og mere på mere eksklusive restauranter.

Også pizzeriaer kan have sådan et frokosttilbud med et begrænset udvalg af pizza på frokost-menuen.

Piazza Diaz, Via Mazzini og Via Spadari
Så snart man går ganske få meter væk fra Domkirkepladsen i Milano finder man nogle af de meget frekventerede frokostbarer i centrum

På Piazza Diaz bag Palazzo Reale på Domkirkepladsen til højre for Hotel Plaza ligger en Panino Giusto >> - en kæde, der siden 1979 har specialiseret sig i netop de lune varme sandwich, og som i dag også serverer andre lette retter.


Panino Giusto er også i Malpensa- og Linate lufthavnene >> , i viale Monte Nero 23 (Porta Romana kvarteret), Piazza XXIV Maggio 4 (tæt ved kanalerne >> ) og via Malpighi 3 (Tæt ved shoppinggade Buenos Aires)

I Via Mazzini - der også går ud fra Domkirkepladsen - ligger den store Bar Mercurio, der også har udeservering og en omfattende frokostmenu til rimelige priser.


Saml appetit i madtemplet Peck

Man kan også samle appetit på en lille rundtur i mad-templet Peck >> i via Spadari.
På hjørnet efter Peck ligger der en stor frokostbar - med udeservering - hvor glasmontrene fra kl. 12 bugner med frokostretter, man peger på, derefter betaler, og som regel også får serveret korrekt af nogle tjenere med en åbebart fantastisk hukommelse.
Peck sælgder faktisk også take-away - som så kan nydes f.eks. i Sempione Parken bag Slottet.

Mellem slottet og Den Sidste Nadver
På vejen op til Slottet (jeg undgår barene på gågaden via Dante - synes, de har pumpet priserne lige en tand for meget!) ligger restauranten Farinalla >> på hjørnet til venstre for statuen af Garibaldi >>.

Hos Farinella serveres også pizza.


Til venstre for slottet ligger en "kiosk"...

Her spiser man stående, billigt og godt.
Netop denne "chiosco" har et gigantisk udvalg af sandwich, der alle er opkaldt efter italienske politikere!


"Berlusconi" er billig - 3,80 € - mens udenrigsminister Frattini koster hele 4,50 €.Der ligger en anden "chiosco" bag slottet:
Her kan med udsigt til Sempione Parken, Fernet Branca Tårnet >> og Fredsbuen blandt mange andre sandwich nyde gode sandwich lavet med det bløde focaccio-brød >> .


Inde i parken - hold til højre fra slottet - ligger Bar Bianco >> , hvor man helt uden billarm kan nyde sin lette frokost.
Hver lørdag og søndag kl. 16 arrangerer Bar Bianco i øvrigt også underholdning for børn.
(For børn i Milano >> )

-syl

Retur til
Milano <<


Retur til
Restauranter <<
op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\


Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>