Klassiske italienske opskrifter

Januar 2014

Bookmark and Share
Ragú alla bolognese con tagliatelle
Kødsovs med båndspaghetti - den officielle opskrift fra Bolognas Turistråd

(Vildsvine-ragú skal gennem to marineringer for at få den rette smag >>)


- italiensk hverdagsmad fra
Charlottes og Sergios gryder i Milano -


Pasta er ikke bare pasta

Det er vigtigt at pasta'en passer til sovsen - sugo'en.




Til bolognsernes ragù er spaghetti faktisk ikke sagen - sugo'en glider af de runde spaghetti, og ligger tilbage på tallerknen. med de bredere båndspaghetti går sugo'en op ien højere enhed med pasta'en.


Læs om forskellige
pasta-typer >>


Italienerne bruger mindre kød end danskerne.
Men du vil opdage, at blandingen med skinkekød og bacon giver den rigtige karakteristiske smag til ragu'en.

400 gram frisk båndspaghetti
150 gram hakket magert oksekød

80 gram hakket svinekød
50 gram baconskive
1 løg - 1 eller 2 gulerødder - 1 ben selleri
(En sofritto >>)
60 gram smør
Tør hvidvin
1 skefuld tomat-koncentrat
Salt og peber



1
Skær grøntsager og bacon i fine terninger


2
Steg blandingen i en tykbundet gryde ved svag varme med 40 gr smør i ca. 15 min


3
Når blandingen har suget sin egen væde op tilsættes det hakkede kød


4
Steg ved lidt højere temperatur til kødsaften er kogt ind og tilsæt et generøst sjat hvidvin, som fordamper hurtigt


5
Tilsæt tomatkoncentrat opløst i 1 dl vand, salt og peber og lad sovsen boble mindst en time.

6
Bland smørret i inden servering.

-syl


Copyright © 2001-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano