December 2014

Bookmark and Share
Pesto i alle farver - et modefænomen også uden basilikum!!!
"Den italienske fundamentalist" skummer af vrede!!!

Til pesto er lang spaghetti eller flade linguine perfekte - men også liguriske trofie eller skruer kan bruges


Den ur-danske variant
"Ramsløg Pesto"
5 spsk. friskhakket ramsløg
50 g mandler
1/2 til 3/4 dl god olivenolie
Salt og peber

Ingredienser blendes til en jævn masse - og så er pestoen klar...

Ramsløg vokser ofte i skovbunden i forårsmånederne.
Ramsløg har en kraftig smag af hvidløg og anvendes også som krydderi i salater og marinader.



Artikel fra 2011:
- Pesto er med basilikum og kommer fra Ligurien, fnyser min "italienske fundamentalist" >>, når han ser det stadig voksende udvalg af forskellige typer pastasaucer med fællesnavnet "pesto" på supermarkedets i dag meget lange hylder med alt hvad hjertet kan begære af færdige pastasaucer.



Som med så meget andet!!! kan han fnyse og pruste hånligt lige så meget som han vil:
- Siciliansk Pesto - Pesto Rosso - Pesto Rustico - Pesto med Rucola - og hvad de nu ellers kalder sig er helt sikkert kommet for at blive!!!

Naturligvis kan opskrifterne på de forskellige typer pesto herunder produceres nemmere ved at blende alle ingredienserne - men sig det ikke til fundamentalisten i via Plana...

Pesto med rucola

tilberedes på sammen måde som basilikum-pesto >>.

Basilikum af rucola-salat,
og pinjekernener skiftes ud med mandler.


Pesto alla Sicliana 1

(Også kaldet "Pesto Rosso" - Rød Pesto)
(Gastronomien på Sicilien >>)



Ingredienser:
3-4 friske aflange perini-tomater >>
20 smuttede mandler
1 spiseske revet pecorino-ost
Ekstra Jomfru Olivenolie
10-15 basilikumblade
Et fed hvidløg
Salt og peber

Tilberedning:
Skræl tomaterne - ude af koge dem! - med en skarp kniv.
Skær dem i kvarte og fjern frøene.
Placer de kvarte tomater på en rist og strø groft salt over
- og lad dem "dryppe af" en times tid.

Fjern derefter salten og så mases tomaterne i morteren sammen med basilikum - og hvidløg - mens du tilsætter en lille smule olie ad gangen.

Tilsæt derefter pecorinoost, lidt salt og peber,
og olie til du opnår den rette konsistens.

Denne røde pesto er også velegnet til frisk pasta...


Pesto alla Siciliana 2


Ingredienser
100 gram soltørrede tomater
(udblødt i vand, hvis tørrede. Adryppede, hvis i olie)
15 basilikum-blade
1 lille dusk frisk persille
2 teskeer pinjekerner
3 spiseskeer revet pecorinost
1 ansjos i olie
Ekstra Jomfru Olivenolie
Salt og Chili

Tilberedning
Mast først tomatet, basilikum, persille og pinjekerner i morteren - tilsæt derefter ansjos og chili mens du tilsætter en smule olie ad gangen.
Til slut tilsættes osten indtil pestoen opnår den rette konsistens.

Denne pesto er også velegnet til frisk pasta - og kan faktisk også bruges til at tilberede "pesto-bruschetta"...
(Bruschetta-opskrifter >>)


Pesto med mynte



Ingredienser
2 duske grønt mynte
2 duske persille
1 dl Ekstra Jomfru Olivenolie
Saften af en citron
4 fed hvidløg
100 gram pecorino- eller parmesanost
Salt

Tilberedning - i morter eller ....blender

Pesto Fanstasia
Den italienske madblog Fiordisale >> promoverede i 2008 en konkurrence om nye pesto-opskrifter.

En af de opskrifter derfra, som jeg helt sikkert skal prøve er:

Pesto med soltørrede tomater,
kapers og saltet ricotta



Ingredienser:
10-12 stykker soltørrede tomater
20 smuttede mandler
1 spiseske afdryppede kapers >>
2 spiseskeer revet saltet ricottaost - eller pecorinoost >>
Et halv fred hvidløg
Ekstra Jomfru Olivenolie

Morter eller blender.... :-) og så ovenpå pastaen!

-syl

Retur til
Opskrifter <<


Pestobroderskabets
officielle Pesto-opskrift >>


Mere pesto med basilikum:
"Solid" med kartofler -
Delikat med jomfruhummer >>
Andre artikler

Salsa di Noci!
Nøddepesto! >>


"Fundamentalisten"!
1989:
På "romantisk" gondoltur med "fundamentalisten" >>


Da "fundamentalisten"
fik nye sommersko >>



Da "fundamentalisten"
var "papegøje"
i Riccione >>


De færdige pesto-sauce er ofte tilberedt med solsikkeolie, og allerede dér stejler fundamentalisten - han har ret!
Det er husets bedste olie, der skal anvendes til alle slags pesto, så smagen af de forskellige ingredienser kommer til deres ret.


Ingredienser i denne
færdiglavede
"Granpesto Siciliano":


Solsikkeolie 34%
Basilikum 28%
Kartofler
Sukkersirup
Jordnødder
Grana Padanaost 5%
Pecorino Romano
Salt
Pinjekerner
Ekstra Jomfru Olivenolie 1,5%
Hvidløg
Korektion for mælkesyre

Den smager nu udemærket, og fundamentalisten er da også overlevet de gange den pesto har været på menuen som let campingmad >>

Copyright © 2001-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano