s



2000

Bookmark and Share

Broderskab forsvarer pesto-saucen


Marts 2007: Husmor fra Genova den første internationale pesto-mester >>


Madfundamentalisten raser, men pesto med tomat, rucola, kapers,
ansjos og såmænd også ramsløg er kommet for at blive
- opskrifter >>


Artikel fra februar 2000
I 1992 stiftedes Pesto-broderskabet, hvis formål er at forsvare den originale basilikum-sauce fra middelhavskysten i regionen Liguria.


Broderskabet arbejder for at få "Pesto" anerkendt af Unionen med mærket DOP, der tilkendergiver, at produktets oprindelse er bekræftet og beskyttet.


Stormester Giuseppe Migliardi
, der dog kommer fra regionen Piemonte, advarer kraftigt forbrugerne mod at bruge fabriksfremstillet Pesto:
- For at spare bruger nogle jordnødder i stedet for pinjekerner, og andre tilsætter endda persille i stedet for basilikumblade, fnyser han forarget.



Brug heller ikke blenderen
til din private Pesto, lyder det fra broderskabet:

Den opvarmer olien og "koger" basilikummen.


I morteren derimod "presses" duften ud af basilikum-bladene,
og det giver en helt speciel smag.

Broderskabets officielle Pesto-opskrift

Til 6-8 personer

100 gram rengjorte basilikum-blade fra Liguria

1 dl Ekstra Jomru Olie fra Liguria

100 gram revet Parmigiano Reggiano eller Grana Padana

20 gram revet lagret Pecorino fåreost fra Sardegna

30 gram italienske pinjekerner

1/2 fed knust hvidløg


6 gram groft havsalt



-syl


Copyright © 2001-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano