Italienske opskrifter

December 2014


Specialitet fra Ligurien:
Salsa di Noci - Nøddepesto >>


Det internationale
pesto-mesterskab

Den 17. marts 2007 blev den første internationale pesto-mester kåret i Palazzo Ducale i Genova.

Mesteren blev ikke uventet en genoveser:
Husmoderen signora Luciano Parodi
var eneste kvinde i finalen - 100 deltagere i alt - og hun var bedste til at blande ingredienserne, der var de samme for alle deltagere.

Der ventes så mange deltagere til næste års mesterskab, at der forudses at indledende runder både i Italien og i udlandet.

Pesto Championship >>




Ingredienserne:

4 buketter DOP basilico fra Ligurien - ca. 70 gram

30 gram pinjekerner


45-60 revet ekstralagret Parmigiano Reggiano parmesanost

20-40 gram Fiore Sardo revet . pecorinoost

1-2 fed Vessalico vidløg fra Imperia

10 gram groft havsalt

60-80 centiliter Olio Extra Vergine di Oliva "Riviera Ligure" DOP

TIP!
Brug morteren til at "pestare" - slå - ingredienserne, så smager pestoen af mere.

"Fundamentalisterne" mener, det er en dødssynd af mixe pesto i en blender!

 

 

Pesto Broderskabets officielle opskrift
Til 6-8 personer
100 gram rengjorte basilikum-blade fra Liguria
Ca. 1 dl Ekstra Jomfru Olie >> fra Liguria
100 gram revet Parmesan-ost:
Parmigiano Reggiano >> eller Grana Padana >>



20 gram revet lagret Pecorino fåreost fra Sardegna >>

30 gram italienske pinjekerner

1/2 fed knust hvidløg

6 gram groft havsalt

Det hele "mases" med håndkraft og lidenskab i en stor morter til den rette konsistens er opnået - men når Pesto Broderskabet >> ikke lige er i nærheden kan man også bruge sin blender...

Pesto spises ofte i Ligurien med en lang, men fladtrykt spaghetti-type, der kaldes Linguine - "tungepasta".

Pesto med Linguine er en let ret, men retten findes også i en mere solid udgave, hvor spaghettien er skiftet ud med Trofie-pasta:

Trofie
Linguine


"Solid Pesto"

400 gram Trofie-pasta fra Liguria.
(En skruet kompakt og kort pasta, der skal koges 15-17 minutter.)
500 gram kartofler i små tern
1 dåse grønne bønner - skåret en centimeter lange
Pesto-sovs som beskrevet ovenfor.

Kog kartoflerne i cirka ti minutter inden du tilsætter "Trofierne".
Tilsæt bønnerne de sidste to-tre minutter.

Når pastaen med kartoflerne er færdigkogt blandes det med en stor træske med Pesto'en.

Serveres med revet parmesan-ost eller pecorino-ost

Pesto med rejer eller jomfruhummer
Den almindelig Pesto-ret kan piftes op med rejer stegt i lidt olie med et fed hvidløg og en sjat tør hvidvin.

Eller som tilbehør til ovnbagte jomfruhummer med smeltet hvidløgs smør.

-syl

Retur til
Opskrifter <<


Mad >>


Vin >>
Andre artikler
Læs om
Pesto_Broderskabet >>

(Artikler 2000)


Lasagna med vild bønne-pesto og svampe >>




Ingredienserne til Pesto
blandes i en morter og
"knuses" sammen til
en sauce med træpinden,
der i Ligurien kaldes for
en "pestello"
 

Copyright © 2001-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano