2010
Bookmark and Share
Verdens første pastamesse i Bologna 24.-27. april 2010
- en branche med 30.000 ansatte og 6.000 virksomheder
Husk, der er også Slow Foods "Salone del Gusto" >> i 2010 - og igen i 2012 og hér skal bestilles plads til "smage-workshops", "smage-teater" og andre begivenheder NU!

Præmie til
Marche-pasta

Pasta Trend uddeler ligeledes før første gang præmier som anerkendelse til de bedste pastaproducenter, og det er sluppet ud, at Spinosi >> fra Marche-regionen er en af vinderne.


Marche har store traditioner for at producere langtids-tørret kvalitetspasta >>


Artikel fra april 201
Fire dage udelukkende helliget pasta, "sughi" og alt hvad der ellers rører sig i og omkring den fantastiske pasta-verden.

Det er nemlig målet for det nyeste skud på italienske madmesser, og det sker i tortellini´ernes >> og lasagna´ens >> lokalområde.





En "pastamobil" er en af de mere specielle nyheder på Pasta Trend.

Den kørende "restaurant" kaldes for "Ape-Hour" - opkaldt efter det trejhulede Ape-arbejdskøretøj >> - og der kan både tilberedes pastaretter og aperitiffer i det mobile køretøj.

Pastamobilen er et Street Food Mobile-projekt >> og én af 150 udstillere på pasta messen i Bologna.

Pasta for 6,1 mia. €
Italien producerede og solgte i 2007 pasta for 6,1 milliarder euro - tallet for 1997 var 2,5 milliarder.

30.000 ansatte i 6.000 primært mindre italienske virksomheder - mange simpelthen håndværkere i ordets oprindelige betydning - og få store fabrikker producerer i dag 42% af al pasta i verden.

I 2009 eksporterede Italien pasta for 1,8 milliarder euro, og det er utroligt nok kun 9% af den samlede italienske mad-eksport.

Pasta er på en 4. plads i italiensk madeksport efter vin, konserves (også flåede tomater...) og forarbejdet kød.

-syl

Retur til
Madkultur <<


Retur til
Pasta <<


Bologna >>

Link
Pasta Trend >>




Copyright © 2000 - 2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>