Italienske opskrifter

December 2011

Bookmark and Share
Hjemmelavet båndspaghetti -
og pastaplader til fyldt pasta


Hjemmelavede ravioli og tortellini >>



Båndspagetti kaldes på
italiensk "Tagliatelle".
En endnu bredere udgave
- god til vildtsovse >> -
kaldes for "Pappardelle".



Den tynde udgave hedder
"Fettucine", og de allertyndeste
"Tagliolini".


Den hjemmelavede
båndspaghetti skal
kun koge 3-4 min.
i letsaltet vand.


Lasagne-plader
Brug samme opskrift, og rul pladerne helt tyndt ud imellem to stykker bagepapir.
Lad dem hvile på bagepapiret, indtil du er klar til at bage lasagnen.

Lasagnepladerne er også basis for den fyldte pasta som tortellini, ravioli og agnolotti >>, hvor fyldet placeres i små høje på pastapladen, siden dækkes til med endnu en plade, og så skæres ud og samles til den ønskede form.

Båndspaghetti kan med lidt tålmodighed og fingerfærdighed nemt fabrikeres hjemme på køkkenbordet uden andre "maskiner" end knofedt, kagerulle og kniv!

Ingredienser

500 gram mel
(Vi bruger ofte 250 gram durum-mel og 250 gram almindeligt hvedemel - den hjemmelavede pasta kan blive lidt "hård", hvis man kun anvender durum-mel...)
5 æg
1 knivspids salt



Fremgangsmåde

1
Lav et lille bjerg af mel på et rent arbejdsbord. Tilsæt salt
I et hul i midten placeres æggene.
Brug først en gaffel og siden fingrene som som manuelle røremaskines, og bland æg og mel.

2
Og så skal der æltes - længe og til sveden springer, og dejen bliver en blød, men alligevel fast, ensartet glat masse. "Træk" dejen som vist på foto´et.
Lav til slut næve-store boller af dejen og lad dem hvis under et klæde i ca. 20 min.

Den lange hjemmelavede pasta kan tørres på et "pasta-træ"

Pastaen bør spises indenfor tre-fire dage.
Fyldt pasta som Ravioli og Tortellini >> kan fryses ned på bakker og siden gemmes i fryseposer...

3
Rul bollerne ud i lange flade skiver - jo tyndere, jo mere delikat bliver pasta´en.
Synes du, det er svært, eller hænger dejen - trods mel strøet ud på bordet - fast, så prøv at rulle den ud inde i 2 lag bagepapir.

4
Når de lange tynder plader er færdige, foldes de på den lange led til fire lag, og så skæres båndspaghetti´en ud med en kniv - i den bredde, man ønsker - normalt mellem en halv og en hel centimeter.

Anvendes helst med det samme, men kan opbevares indtil brug - i så fald i en skål, hvor man ryster et fint lag mel over pastaen, så den ikke klistrer sammen.



-syl

Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano