Italienske opskrifter

2004

Bookmark and Share

Sommermad - Kold pastasalat

Ingredienser:
Pasta, tomater og blide røde eller hvide løg og din bedste oliveolie!



Perini - de aflange tomater, der ofte ender uden skind - skaldede! - på dåserne.
Solmodne smager de fantastisk, også når de ikke er flåede.

 

Støder du på friske aflange Perini-tomater
kan du lave en af vores sommer-favoritter.

Dyp 500-600 gram Perini-tomater
(eller de mindst vandede tomater, du kan finde,
hvis du ikke kan finde de aflange!)
i kogende vand, og pil dem som pillekartofler.



"Kryds" tomaterne af i toppen,
så er de nemmere at "pille"...

Salaten bliver nemlig bedst,
når tomatskallen
fjernes efter skoldningen...



Her er det fuldmodne runde tomater, vi har brugt
(Flere køkken-tips >>)

Skær tomaterne i ensartede terninger.
Bland dem i en skål med din bedste
ekstra jomfru olivenolie
- gerne en olie med krydderurter
- salt og peber samt 1-2 store blide løg
(Hvide løg eller søde røde løg).

(Om olivenolie >>)

Vi foretrækker de Røde Løg fra Tropea >>
- skærer dem over på langs og skærer dem i strimler,
men man kan også hakke løggene fint og blande i pasta-salaten.

Lad blandingen trække i køleskabet en time eller to.

Kog pastaen - sløjfer, skruer eller anden "stor og kort" pasta, og server dem med den kolde tomat- og løgsovs, som du har taget ud af køleskabet en halv time inden serveringen.

Her skal IKKE ost ovenpå.
Spis i stedet retten med frisk brød til...

Variationer


Du kan også komme stykker af tun eller rejer i den kolde tomat-sovs umiddelbart inden serveringen.


-syl


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano