Italienske opskrifter

Maj 2015




Man bruger valnødder til "Salsa di Noci"

Tip!

Italienske opskrifter regner ofte kun med 60 til 70 gram pasta per person.
Det er fordi italienerne spiser "il secondo" - andenretten - efter pastaen.



Ordbog til Spisekortet >>


italy.dk regnes pasta for en hovedret - brug derfor 100 gram pasta per person som udgangspunkt.

Kort pasta er velegnet
til nødde-kremen



Tip:
Nødder har det vældigt godt med Gogonzola-osten - så du kan glimrende tilsætte 50 gram ost til fløde-udgaven af Salsa di Noci....

Pasta med en sovs af valnødder var oprindeligt en specialitet i Ligurien >>, hvor man anvendte de valnødder, man samlede i bjergene bag kysten om efteråret.

Salsa di Noci

Den klassiske ret med nødde-kremen hedder "pansotti alla genovese".
Pansotti er en tortellino fyldt med ricottaost >> og spinat.



Pansotti fra Pesto.net >> - hvor du kan læse mere om køkkenet i Ligurien på engelsk.

Her er en opskrift fra Ligurien,
der giver en stor portion - der dog kan holde et par uger i køleskab, fordi den er "konserveret" i olivenolien:

Ingredienser:

1/2 fed hvidløg (kan erstattes af purløg)
500 gram nødder
1/2 glas (1 dl) ekstra jomfru olivenolie >>
10 gram pinjekerner
1 teske hakket persille
Salt og peber efter behov

Tilberedning:

Oprindeligt blandede folk i Ligurien ingredienserne - minus olien - i morteren, men du kan roligt bruge din blender til dette fysiske arbejde.

Når du har en kompakt nøddemasse hælder du ganske lidt olie i ad gangen til du får den ønskede konsistens.

(Har kremen stået nogle dage i køleskab er det en god idé at gøre den mere lind ved at tilsætte et par skefulde olivenolie.)

Nøddesovsen blandes umiddelbart inden serveringen med den kogte pasta.
Du kan anvende kort pasta som skruer og store pinde - tortiglioni - eller endnu bedre tortellini med fyld af ricotta og spinat.

Inden du sætter tænderne i pynter du tallerknen med masser af friskrevet parmesan-ost >>


Fløde-udgave af nøddekremen

(4 personer
)

Ingredienser:

200 gram valnødder
100 gram revet parmesan-ost
50 gram "brødkrumme" lagt i blød i mælk
200 gram piskefløde
1 fed hvidløg
Frisk merian

Tilberedning:

Blend først nødderne rigtigt længe med hvidløg og merian.
Tilsæt derefter det mælkevåde brød - som du "vredet" let - og blend igen inden du tilsætter fløden.

Synes du, kremen er for kompakt, så blander du et par skefulde af kogevandet fra pastaen i lige inden serveringen.


Den udgave kan også fryse - som sædvanligt mister den en smule smag af kulden...men alligevel....


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano