Italienske opskrifter

December 2011

Bookmark and Share

Penne med mozzarella

Pasta-sovs hedder "sugo" på italiensk.


Pasta med sugo kaldes også "pastasciutta" - det betyder faktisk "tør pasta" - i modsætning til pasta brugt som fyld i supper/minestrone.


Ingredienser

400 gr "penne" - korte pastapinde med eller uden riller efter smag!
(Med eller uden riller er ikke ligegyldigt >>)



2 dåser flåede hele tomater
200 gram frisk mozzarella (men en god revet smelteost kan også anvendes)
Revet parmesanost
2 fed hvidløg
Origano, basilikum, salt og peber


Tilberedning


Si væden fra de flåede tomater (gem evt. lidt af den, hvis sovsen bliver kogt for meget ind).

Skær de hele tomater i store tern.

Rist de hakkede hvidløg i en dyb pande.
Tilsæt tomater, salt, peber, origano og basilikum.

Lad "sugo´en" boble mens pastaen koger.

Skær den friske mozzarella-ost i bittesmå tern i mellemtiden.

Når pastaen er kogt placeres den i et ovnfast fad.
Derover drysses mozzarella-terningerne først, sovsen derefter og til sidst et par skefulde reven parmesan-ost.

Sæt fadet i en opvarmet ovn - ca. 200 grader - i ti minutter, indtil osten er smeltet.

Retur til
Opskrifter <<

Artikler
De bedste
"skaldede"
tomater >>


Flere klassiske
tomatsovse >>


Bruger du friske tomater - 600 gr -. så skær et kryds på toppen, før du skolder dem et minut i kogende vand og straks efter skyller dem i koldt vand.
Så er de nemmere at "skrælle".

Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano