Italienske opskrifter

Maj 2015
Bookmark and Share

3 lynhurtige nemme pasta-opskrifter

( 9 andre nemme og lynhurtige pasta-opskrifter >> )

I Italien regnes 65-70 gr. pasta for nok til én person.

I Danmark spises pasta ofte som hovedret, derfor regner italy.dk med 85-100 gr. pr. portion.

Opskrifterne er til fire personer.



Sommerfugle
med skinke og ærter




Skruer med spinat og ricotta-
eller ostekreme








Båndspaghetti med peberfrugter

Sommerfugle med ærter og skinke
Farfalle piselli e prosciutto


350 gram tørret sommerfugle-pasta
150 gram mager kogt skinke i ét stykke
1 dåse fine ærter
Olie, salt, peber, dild eller persille

Skær skinken i små tern, der ristes i olie i en stor pande - først alene en 3-4 min. og derefter 3-4 min. sammen med ærterne.
Tilsæt salt og peber efter behov.

1 minut før pastaen er kogt "al dente" - se tiden på posen - hælder du vandet fra, og blander pastaen med ærter og skinker i den store pande ved livlig varmet et minut eller halvandet.

Drys persille eller dild over retten inden den serveres med friskrevet parmesanost.

Skruer med ricotta-kreme og spinat
Eliche con ricotta e spinaci

350 gram pastaskruer
200 gram frisk ricotta ost >> - til nød kan en frisk smøreost eller cremefraiche erstatte ricotta´en
200 gr. rengjort spinat - køb den evt. frossen og klar til brug, tø den op og vrid den inden du hakker den groft
50 gr. rosiner, der gerne må have lagt i blød i lunken vand en times tid
50 gr. hakkede valnødder
Olie, salt, 1 teske revet muskatnød, evt. en knivspids kanel
6 spiseskeer friskrevet parmesanost

Rist de hakkede valnødder i olie i en stor pande - tilsæt rosinerne, den finthakkede spinat og den revne muskatnød, og varm blandingen igennem ved svag varme i fem-otte minutter - rør en gang imellem.

Mens pastaen koger blander du osten op med nogle spiseskeer af det varme pastavand og den revne parmesanost.
Du rører rundt til du har en lind kreme af ricotta (eller flødeost eller cremefraiche), kogevand og parmesanost - kan du lide det, kan du evt. tilsætte en knivspids kanel!.

Server pastaen på tallerken anrettet med 1/4 del af ostekremen med 1/4 af spinat-blandingen på toppen.


Båndspaghetti med peberfrugter
Fettuccine con peperoni

350 gram båndspaghetti - af den slags, der er lavet med æg (Pasta all´ouvo) - og gerne den tofarvede grønne og gule
400 gram gule og røde peberfrugter
100 gram bacontern
50 gram smør
2 fed hvidløg
Olie og salt


Vask og rens peberfrugterne - fjern alt det hvide inde i frugten - det giver en bitter bismag.

Skær peberfrugterne i lange tynde strimler.

Steg peberfrugterne i en stor pande, hvori du også rister de to fed overkårne hvidløg.

Hvidløgget skal blot give ganske lidt smag, så fjern de fire stykker, så snart de begynder at blive farvede.

Når du har fjernet hvidløggene, rister du baconterningerne sammen med peberfrugterne.

Når baconterningerne er stegte tilsætter du et glas vand og lader blandingen småkoge cirka 10 min. - til lige før peberfrugterne er ved at koge helt ud...

Imens har du kogt pastaen - og blander peberfrugt-"sugo´en" med pastaen inden serveringen.


-syl


Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>