Opskrifter

Oktober 2015

Bookmark and Share

Grøn Gorgonzola-lasagne


Ingredienser til fyld:

500 g friske broccoli-buketter
250 g gorgonzola-ost >>
20 stk hakkede valnødder
1½ dl ærter
2 stk skalotteløg
20 g smør
Revet Parmesan >>
Salt og peber



Er du ikke vegetar
kan du i denne lasagne for eksempel bruge sprøde bacon-terninger...

Vi laver - en gang imellem! - selv vores lasagne-plader;
Se opskriften her >>,
når vi da ikke "snyder" (tit!) med færdiglavede - men friske - lasagne-plader.

Tørrede lasagne-plader, der skal forkoges o.lign. giver efter min mening et ubehageligt resultat.

Serveres med brød, salat, rødvin og revet paremesanost!
Buon appetito!

Tilberedning:
Fyld:
Kog ærterne i saltet vand.
Vask og tør broccoli - skær stilkene i skiver og toppene i terninger
Svits de hakkede skalotteløg med lidt smør - når løggene er gennemsigtige tilsættes broccoli og salt - svits det hele nogle minutter
Tilsæt ærterne i to minutter og fjerne panden fra komfuret



Bechamel-sauce/Besciamella:
Den kan selvfølgelig købes færdig - men...
- Det er jo i grunden ikke andet end en opbagt sovs, og den er klar på 10 min.

1 liter mælk (evt. 1/2 l mælk og 1/2 l vand)
100 gr smør
100 gr hvedemel
Revet muskatnød
Salt - friskkværnet peber
100-150 gram revet parmesan - eller en revet mild ost
Smelt smørret i en lille tykbundet gryde.
Hæld melet i det smeltede smør, og rør energisk rundt med et piskeris, indtil du har en lind masse.
Tilsæt mælk (vand) lidt ad gangen.
Når al mælken (vandet) et tilsat, bringer du saucen til kogepunktet, tilsætter muskatnød og en håndfuld af osten (og i dette tilfælde også gerne en 40-50 gram af Gorgonzola´en), og lader saucen koge igennem et par minutter - mens du stadig rører rundt.

Og så i ovnen...:
Bagepapir er en fantastisk opfindelse!
Brug et ovnfast fad i den den rette størrelse.
Hæld lidt oliven-olie og nogle smørklatter i bunden.

Lag på lag
Først lasagne-pladen, så bechamel-sovsen, derefter grøntsags-ragu´en, nogle klatter gorgonzola-ost og lidt hakkede valnødder - og så lasagne-plade o.s.v.

Inden næste lag lasagne-plader strør du også lidt revet parmesan-ost over blandingen.

Hvor mange lag?
Tjah - de "officielle" opskrifter siger 4 - men jeg kan nu personligt bedst lide en lasagne med 5-6 lag.

Øverste lag: strø en del revet parmesan ost over - dæk lasagnen med et bagepapri, der fjernes, når temperaturen i ovnen skrues ned.

Her er tricket, der får det hele til at gå op i en højere enhed:


De første ti minutter bages lasagnen ved 250 grader.

Når du kan se, at det hele bobler lystligt, så skruer du ovnen ned til 165-175 grader, og lader lasagnen bage færdig i løbet af 20-25 minutter ved den svage varme - så er den gennembagt, ikke brændt på, og pladerne risikerer ikke at blive tørre som pergamentpapir.

-syl


Copyright © 2003-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano