December 2011

Bookmark and Share

Zucchine har mange navne -
og mange anvendelsesmuligheder
Hernede kalder vi dem zucchine -
i Danmark kaldes den hurtigtvoksende grøntsag for courgetter eller squash
- det latinske navn er "Cucurbita pepo".

Grøntsagen er i familie med de gule græskar og agurker, og stammer oprindeligt fra Mellem-Amerika.

Der findes mange forskellige slags,




...men den mest kendt er sikkert den "stribede" grønne


Vi får dem smidt i hovedet hele sommeren - ned til 50 cents per kilo - måske er det derfor, vi aldrig rigtigt har udnyttet lige netop den grøntsag.

Men i sommeren 2004 tog vi revanche, og begyndte at bruge "zucchine" overalt.
Den grønne ting er lidt som kartofler og den italienske majspuré polenta - hvad smager de egentligt af?

Ikke ret meget, må man ærligt indrømme, men de er et glimrende - og sundt - tilbehør.

Vi bruger vores aromatiske olier >> - den med urterne eller den skrappe med chilifrugter, hvidløgsolien eller peberolien, når vi steger de hakkede zucchini for at bruge dem i æggekagen - gerne med et finthakket skalotteløg som partner.

Det samme, når vi bruger dem som tilbehør til en bøf, gerne blandet med tern af peberfrugter.

Og så laver vi en dejlig sommerpasta
- den kommer her:

Juni-pasta

Ingredienser til 4

400 gram tynd spaghetti
Gulerødder, skalotteløg, peberfrugt, zucchini
100 gram frisk flødeost
Ekstra jomfru olivenolie til stegningen
Revet parmesanost



Klik for store foto


Tilberedning


3-4 nye gulerødder, et lille skalotteløg, en stor eller to små peberfrugter skæret i a la julienne - i helt tynde korte strinler.


Blandingen får lov til at stege på en stor dyb pande ved mellemvarme - zucchiniérne må gerne få lidt farve - i 15-20 min.

Kog den tyndeste spaghetti, du kan finde, til den er næsten al dente, og lad den stege med ved livlig varme et par minutter i den store pande.

Sammen med spagettién tilsætter du 100 gram frisk flødeost, der smelter og er med til at "samle" saucen.


Klik for store foto

-syl

Retur til
Opskrifter <<


Artikler
Risotto med squash >>
Vi spiser også blomsterne >>

Pastasovs >>
Sommerpasta >>
Campingmad >>
Madkultur >>
Pasta >>

Grillede squash

Vi skærer også lange tynde strimler af zucchini´erne (med kartoffelskrælleren) og griller dem på begge sider.

Så bliver de dækket med en god olie, salt, peber og frisk persille, og smager himmelsk som forret efter en nat i køleskabet.

I olie
Et par måneder i en god
olie med friske krydder-urter
gør grillede terninger af courgetter til en dejlig
aperitif-snack eller forret

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano