Klassiske pastasovse

Maj 2015

Bookmark and Share

Klassiske pastaretter
Spaghetti Carbonara - Kulsvier Spaghetti


Kulsviere eller
USA-soldater?

Nogle mener, at denne opskrift stammer fra de kulsviere, der i 1800-tallet bragte kul fra Umbrien >> til Rom, mens andre siger, at den adelige Ippolito Cavalcanti fra Napoli var den første til at skrive opskriften i en af sine bøger.



En helt tredje forklaring taler om en symbiose mellem romerske kokke og amerikanske soldater, der i 1944 skulle have "opfundet" opskriften for at skabe nye måder at anvende den bacon og det mælkepulver, der var en del af de amerikanske soldaters udrustning.

Frygter du rå æg?

Min "fordanskede" udgave af Carbonara er uden æg:

Jeg svister bacon/kindkød med hvidløg/løg - fjerner hvidløg/løg, og tilsætter den kogte pasta (det kan også være de korte pasta´er skruer eller pinde)
- og oveni kommer et lille bæger Creme Fraiche, et par skefulde revet ost og godt med peber fra kværnen.

Det hele blandes i en højkantet pande og serveres med endnu mere revet parmesanost.

Ingredienser (4 personer)
150-250 gr kindkød eller bacon i tern
(I Italien anvender man kød fra grisens kind:
Guanciale er federe end vores bacon, og dermed med til at give retten konstistens. Anvender du bacontern, så kompenserer fløden for det fedtstof!)


1-2 spisesker olivenolie
1 fed hvidløg eller 3-4 løgringe
(Fjernes, når kød er svitset!)
400 gr. "tyk" spaghetti
Groft salt
4 æg - nogle anvender kun æggeblommerne,
andre 2 hele æg og 2 æggeblommer
(Bruger du kun æggeblommer, så kompenser med lidt ekstra olie eller fløde!)

Fint salt
Friskkværnet sort peber



80 gram friskrevet pecorinoost >> og/eller 80 gram parmesanost >>

Tilberedning
Svits bacon og hvidløg/løg i fedtstoffe

Rør æggene sammen med lidt fint salt salt, halvdelen af den revne ost, rigeligt friskkværnet peber - og evt. fløden.

Kog pastaen i vand med groft salt

1 minut før pasten er klar blandes den i skålen med æggemassen!

Du kan regulere konsistensen af "ægge-kremen" med kogevandet fra pastaén - nogle vil gerne have en meget fugtig Carbonara - andre en lidt tørrere...
...prøv dig frem...

Serveres absolut med det samme - med mere revet ost og friskkværnet sort peber...


Tv. Barillas spaghetti nr.5 - th. tynde spaghetti - Spaghettini - der er forskel...



-syl



Copyright © 2005-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano