Opskrifter

Maj 2015

Bookmark and Share
En italiensk forårsbebuder:
Båndspaghetti med asparges-kreme


Risotto med asparges >>


Båndspaghetti

...lang flad pasta - den fås både tørret og frisk...

Pasta-typer
...den rette pasta
til den rette sovs >>

Eva Ravnbøls
PASTA GRUNDLOV >>

Ingredienser
(4 personer - alle italy.dk opskrifter er til 4 personer)

400 gram båndspaghetti (tagliatelle)
1 bundt asparges - 300 til 400 gram (ja, mere skal der ikke til!)
1 skalotteløg
200 gram "køkkenfløde" - oversat til dansk - creme fraiche - vælg selv procenten efter dit sundhedsniveau :-)
30 gram smør - smør! - ikke "kærgårdsting", vel...
Et par skefulde hvedemel...
Lidt revet muscatnød...

Tilberedning
Fjern enderne af de friske asparges - og skær resten i cirka 1 cm lange stykker

Kog asparges-stykkerne i saltet vand i 5-7 min
- der skal stadig være "bid" i dem

Imens finhakker du skalotte-løget og steger det blankt i smør på en stor dyb teflonpande...

...når løgstykkerne er blanke-gennemsigtige så tilsætter du de kogte asparges-snitter - du strør hvedemel henover og steger denne blanding ved "livlig" varme 5-7 minutter...

Så tilsætter du fløde eller creme fraiche (eller en let frisk flødeost...) samt lidt revet muskatnød og steger videre VED LAV VARME mens du rører rundt i 5-7 minutter....

Derefter tager du halvdelen af blandingen og blender den - resten slapper af på panden, hvor du har slukket for blusset...
Efter "blendingen" efterlader du de blendede asparges på samme pande som asparges-stykkerne...

Du har naturligvis i mellemtiden næsten færdigkogt dine båndspagetti - ét minut før de er klare putter du dem i pasta-sien - og derefter blandes pasta og asparges med "livlig" varme i den store pande et par minutter - og så serverer du...

Parmasan >> eller ej ---- hmmmm----, det er egenligt ikke nødvendigt, for der er så meget smag i asparges!
- men skal det være, så lad det være en ung friskrevet parmesanost...

Buon appetito....

-syl

Retur
til Opskrifter <<

Retur
til Madkultur <<


Retur til
Pasta-opskrifter <<

Eva Ravnbøls
"Pasta-grundlov" >>



Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>