Madkultur

2005

Bookmark and Share

Den gode pasta blevet nemmere at finde

Varm eller lun -
hurtig eller langsom tørring


Langsomt tørret pasta er i følge ekspertern bedre både m.h.t. smag og kogning.
"Hurtig-tørret"-pasta tørrer ved en temperatur på over 65 grader, og kan ofte genkendes på en meget klar gul farve.

Marche-regionen er kendt for at lave meget fin langsom-tørret håndværks-pasta >>


La Pasta di Sanzio >>
laver "langsom" pasta

Pasta Rummo reklamerer netop nu også for en "langsom" pasta >>


Artikel fra september 2005
Nemmere at finde den gode pasta i danske butikker
Udvalget af forskellige pastatyper og specielt af frisk og fyldt pasta ER faktisk blevet væsentligt større i de tre år, der er gået, siden, jeg svarede Yvonne i Esbjerg.




HUSK dog altid de to grundregler:

1:
Den tørrede pasta skal være af 100% durum-hvede

2:
Man kan IKKE snyde med kogetiden
- når pasta´en er færdigkogt, SKAL sovs eller tilbehør også være færdigt


April 2003


Mere end at køre efter det, skal du nok skrive eller maile efter den gode pasta.
Jeg har ikke fundet nogle italienske specialbutikker i dit område, men du kan f.eks. bestille pasta hjem fra Unitalia Food Import i København >>,
- der sender deres produkter med posten- og importerer og sælger italienske produkter i Danmark.
Unitalia har blandt andre pastamærkerne Barilla, Rana og De Cecco.

Faktisk bruger vi dagligt vores lokale supermarkeds tørrede pasta (af Durum-mel, det SKAL det være - og 100 %).
Og vi overholder ALTID kogetiden.
Det vil sige, at vi er klar med de andre ingredienser og sidder til brods, når pasta'en er kogt.
Venter man blot fem minutter er der ikke noget at sige til at pastaen bliver kedeligt, sådan er naturen nu engang indrettet.

Et af vores favoritmærker til den friske pasta er Rana, som jeg ved også bliver produceret og solgt i Danmark.
Rana laver en utrolig tynd pasta, der blot skal koge et par minutter, og har både traditionelt og kreativt fyld i den fyldte paste - tortellini, fagottini ecc.

God fornøjelse - og go' appettit


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano