Italienske opskrifter

Februar 2012

Bookmark and Share

Parmigiana - Auberginer i lag
Den røde aubergin fra Rotonda har i dag DOP-klassifikation >>
Melanzana Rossa di Rotonda DOP





Auberginer hedder
"melanzane"
på italiensk




Parmigiana - her lavet med runde skiver og skiveskårne friske tomater, der kun har småsimret i en gryde med løg og hvidløg uden at miste formen - en frisk udgave af Parmigiana...

Ingredienser
1 kg auberginer skåret i 1-1,5 cm tykke runde skiver -
eller i aflange skiver (uden at anvende "endeskiverne" med for meget skind)

I mit ovnfaste fad bliver 8 tynde skiver - på langs - til ét lag... vi kan bedst lide tynde skiver - andre op til 2 cm tykke skiver...


Klassisk Parmigiana (6.3.09)




2 dåser gode flåede tomater >> - eller en dåse og 250 gram friske halverede bøftomater.

2-3 fed hvidløg

1 lille løg - gerne et skalotteløg

Frisk basilikum - hvis du ká lí det

250 gr kvalitets-mozzarellaost >>

Revet parmesanost >> efter lyst og behov

Tilberedning
Augbergin-skiverne placeres på en bagerist og saltes med groft salt på begge sider 1/2 til en hel time.
(Man kan også placere auberginerne i et dørslag, dække dem med et rent klæde og ligge nogle tunge ting over, som presser den bitre saft ud...men det siges i øvrigt at "moderne" auberginer ikke indeholder ret meget af den bitre saft længere...)

Derefter børstes saltkornene af, og skiverne presses mellem to stykker køkkenrulle eller et stykke klæde for atden overskydende væde forsvinder - auberginer er meget vandholdige.

En god tomatsovs tilberedes:

2-3 pressede fed hvidløg og det finthakkede løg svitses uden at tage farve i jomfru olivenolie inden tomaterne tilsættes - sovsen får lov til at simre mindst en halv time.

Aubergineskiverne steges let på pande i olivenolie, drypper af på bageristen og placeres derefter i et ovnfast fad.
Jeg plejer at "fore" fadet med bagepapir smurt i olivenolie.

Ovenpå aubergin-skiverne kommes først enten finthakket mozzarella - eller efter min mening bedre endnu, meget tynde skiver mozzarella-ost...

- derefter et lag tomatsovs
med et drys revet parmesanost - og hvis man vil de hakkede basilikumblade

Der laves 2-3 lag og sluttes af med tomatsovs og revet parmesanost.

Retten bages i ovnen ved 180 grader i 40 min - de første ti minutter dog ved 225 grader.

Serveres gerne med friske basilikumblade ovenpå og endnu et drys parmesanost.

BUON APPETITO!

-syl

Retur til
Opskrifter <<


Artikler
Madkultur >>

Klassiske tomatsovse >>

Pasta alla Norma -
med auberginer i tern >>

Det sicilianske
køkken >>


"Parmigiana" er en slags
vegetar- lasagna >>


Copyright © 2005-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano