Mad-kultur

Januar 2014

Bookmark and Share

Dortes brødboller fra ferien i Toscana

Gastronomien i Toscana - fås næppe bedre >>



13.09.2004
Hejsa
Jeg efterlyser opskriften på brødboller.
Vi får dem i Toscana til Antipasti Misto (Blandede forretter, red.).
Det ligner gammelt brød som kogt i olie, men det er det ikke.
Jeg tror at det er en slags dej, men er ikke sikker.
Med Venlig Hilsen
Dorte

11.10.2004
Hej Charlotte,
jeg har rodet i mine gemmer, og fundet en sukkerpose fra en reataurant hvor vi bla. har fået dem, måske det kan hjælpe.
Den hedder
Ristorante Il Conventino
Tre Colli
Calci, Pisa
Tel: 050 936 103
Hej,
Dorte

24.11.2004
Hej Charlotte
Hvordan går det lige med brødbollerne, har du fundet ud af noget??
Vh Dorte

26.11.2004
Hej Charlotte
Du skal have tusind tak for hjælpen, vi glæder os meget til at prøve dem.
Vi er vildt glade for jeres side, og bruger den meget.
Samtidigt er vi nu ved at planlægge turen til Toscana til sommer.
Rigtigt god weekend
Hej, Dorte

24.11.2004
Hej Dorte,
det er dejligt med læsere, der ikke giver op overfor mit sløvsind – jeg mener det!
Så jeg tog telefonen, og ringede til restauranten i Toscana for 10 min. siden.


Genert kok og råbende madmor
Kokken var for genert til at tale med mig, så madmor gentog hans anvisninger – råbende lige så højt som ham – og jeg er helt sikker på, at de stadig ryster på hovedet over, at jeg ringede med dit spørgsmål – på en god måde, om du forstår…

Og jeg må indrømme, at da de talte, gik det omsider op for mig, hvilken type brød, du taler om.

OK – her er opskriften – det er en af de ultra-nemme – som man sikkert skal lave 300 gange, før man når det perfekte resultat (som f.eks. med Lasagna eller bare med helt almindelig tomatsovs!!!):

Ingredienser
1 kilo hvedemel
1 gær-terning (som vores på 30 gram)
En hel del olie.... (ekstra jomfru oliven)
- en ”hel del” blev efter et par spørgsmål til 2 kopper
– altså 2,5 til 3,5 dl – sådan cirka….
Vand – til dejen har den rette konsitens...
(og det er der, de 300 forsøg skal så deres prøve….)

Så ælter man....

– og jeg er efterhånden ret overbevist om, at når man mener, man er færdig med at ælte, så er man kun nået en tredjedel af vejen – men du kan jo prøve dig frem…

Dejen hæver mindst en time….

Så laver man små boller - De smides i varm-varm jomfru-olivenolie (i en liter kan der vel være omkring 8-10 små boller) – fritteres indtil de begynder at blive gyldne og kommer op til overfladen af olien…

Og så serveres brødet til forretterne eller også til pastaen…

God arbejdslyst

-syl

Retur til
Brød <<

Retur til
Opskrifter >>


Retur til
Toscana >>


Artikler
Mad-Kultur <<

Brød fra Altamura >>

Cesari´s Foccacia
fra Bologna >>


Opskrift på Cantucci
fra Siena >>


Jomfru olivenolie >>

Tomatsuppe fra Toscana >>

Firenze-bøffen >>

Det klassiske brød
fra Toscana

er en slags hvidt landbrød
med en knasende sprød skorpe.
Det egner sig specielt til en
tur på grillen, hvorefter det serveres blot med en
forrygende god jomfru olivenolie ovenpå - måske med
lidt origano-krydderi...
- eller med den traditionelle
leverpaté fra regionen...

Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano