Brød-opskrifter

Januar 2015
Bookmark and Share
Meretes klassiske Focaccia-opskrift med sorte oliven

Gita & Antonellos Focaccia med kartofler >>

Focaccia-historie:
"Fügassa" kalder man Focaccia-brødet i Ligurien, hvor denne italienske specialitet stammer fra.

Der er tale om et højest 2 cm højt blødt brød med sprød skorpe, der "dekoreres" med god olivenolie og groft salt.



Oprindeligt spiste man Focaccia både som morgenmad, som tilbehør til aperitiffen og som en del af forretterne.

Aperitiffen kunne være et glas godt ligurisk hvidvin >> - det hedder på dialekt "u gianchettu" og blandingen siges at virke positivt ind på fordøjelsen!

"Hard-core"-focaccia-nydere påstår også, at Focaccia kan dyppes i den italienske morgenkaffe, der består af sort kaffe med varm mælk.
Det er ret specielt, da mad med salt traditionelt er bandlyst fra morgenmåltidet.


Focaccia di Recco

Kystbyen Recco ligger navn til en Focaccia-varian, der laves med crecenza-ost i midten.

Ingredienser
25 gr. gær

7 dl koldt vand

12 dl hvedemel

½ spsk salt (gourmetsalt)

Ca. 1½ dl olivenolie

Frisk rosmarin

Sorte oliven



Tilberedning

Rør gær i det kolde vand.

Tilsæt lidt mel ad gangen og tilsæt salt.

Dejen skal være løs.

Lad dejen hæve i 1-2 timer (helst natten over) i køleskab.

Hæld 1 dl olivenolie i bradepande m. bagepapir og fyld dejen i.

Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.

Tryk små huller i dejen - dryp resten af olien over dejen og strø gourmetsalt over.


Fordel rosmarin og oliven.

Lad dejen hvile i 10 min. - og bag derefter i ca. 30 min. ved 200 grader.

Den klassisk focaccia kun med salt...


og her med olie...

Copyright © 2007-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>