Mad-kultur

Januar 2015

Bookmark and Share

Det lokale brød vinder over McDonald´s


Februar 2010:

McDonalds markedsfører burgerne "McItaly" - kun med 100% italienske produkter >>

Deres udsendte kætter...
Jeg indrømmer blankt, at der eksisterer en såkaldt interesse-konflikt mellem mit engagement for at forsvare og bevare den oprindelige italienske madkultur og min stadig voksende samling af "Hamburger-attrapper".

Men noget skal man jo samle på...

Og da jeg for 22 år siden besøgte Paris for første gang, opdagede min venner og jeg ikke det berømte franske køkken, men derimod ... burgerbarerne.




P.t. mailer jeg med Hamburger-Harry i Florida om et udvekslingsprojekt - men bare rolig!

Udforskningen af de italienske køkkener >> har en meget større plads i mit hjerte - og min mave - end de multinationale fast-food-giganter.

Men samlingen vil jeg altså ikke af med - du kan i øvrigt se den her - charlottesyl >>



Den kætterske samling i 1992

Artikel fra august 2003
McDonald´s har givet op.
Efter to et halvt år lukkede fast-food-kæden sit 400 kvm store lokale i centrum af Altamura - en by med 65.000 indbyggere 45 km fra Bari i Puglia.



Marketing virker ikke mod den lokale stolthed
Marketing-folkene fra fastfood-giganten havde ellers garanteret at kunde-underlaget var i orden, men havde ikke taget højde for de lokale indbyggeres stolthed over det hjemmebragte brød fra området.

Brød med DOP-garanti

Brødet fra Altamura er nemlig så karakteristisk en specialitet og produktion, at det har fået DOP-stemplet fra EU >>, og det stempel sætter folk i byen åbenbart stor pris på.


Præstehat

Morbido

San Antonio

Sckuanete
Forskellige brødtyper fra Altamura

En "svampe-ven" i spidsen
En af foregansmændene i "slaget om brødet" er Onofrio Pepe, der er formand for en forening af "Svampe-venner" i området.
Pepe begyndte modstanden mod McDonald´s ved at dele brochurer og løbesedler ud i byens centrum, men opdagede hurtigt, at der måtte andre metoder til.

Pepe og vennerne begyndte derfor at "For-lokale-brød-svampe-og-salami-demonstrationer", og nådestødet var at åbne et lille lokale med friskbagt lokalt brød ved siden af mastodonten.

Med det resultat, at der var kø af unge mennesker i den lille butik og haltomt hos McDonald´s.

Og fra hovedkontoret i Milano kom så ordren om at lukke, fordi restauranten ikke tjente investeringen hjem.

Næste projekt for Pepe er at hjælpe de 14 arbejdsløse-McDonald´s ansatte med at finde nye jobs...

-syl

Retur til
Brød <<

Retur til
Mad-Kultur <<

Retur til
Opskrifter <<


Retur til Puglia <<

Gastronomien i Puglia >>

Brød-opskrifter

Rosetta-Michetta
morgenbrød >>


Dortes brødboller
fra ferien i Toscana >>


Cesari´s Foccacia
fra Bologna >>


Bruschetta-brød >>

"Halvgroft" brød
fra Alcatraz >>


Artikler
Bruschetta opskrifter >>

Fastfood på italiensk >>

Den evige madkrig >>

DOP-oste >>

Brød-museum i Lodi >>

DOP-garanti >>

Altamura-links

Oropan >>
Martimucci >>
Durum fra Puglia >>
Brødet fra Altamura >>

Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano