DOP-oste

Oktober 2011

Bookmark and Share

Toma Piemontese
- der findes utallige typer Toma-oste i Piemonte udover Toma DOP...



Toma Piemontese




DOP siden 1. juli 1996

Findes i to forskellige typer i to forskellige konsistenser.

Den ene type er produceret udelukkende af sødmælk, den anden med letmælk.



Konsistensen kan være både blød eller halvhård.

Diameteren varierer mellem 15 og 35 centimter, højden mellem seks og 12 centimter, og en hel ost kan veje fra knap to kilo til otte kilo.

Skorpen er elastisk, og farven varier fra gul til rød-brunlig.

Osten lagrer i naturlige grotter eller i kontrollerede lagerrum, og den lagres i 60 dage for oste, der vejer mere end seks kilo, og 15 dage for mindre oste.

Produceres i Piemonte regionen >> i provinserne Novara, vercelli, Biella, Torino og Cuneo, samt i en del kommuner i provinsen Asti.

Retur til
Italienske oste <<


Piemontes oste >>


Andre artikler
Ostefestival i Bra >>

Link
Valle Josina >>
producerer Toma, men
også Bra og Raschera

 

Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano