DOP-oste

Oktober 2015

Bookmark and Share

Taleggio





Taleggio



Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>


DOP siden 12. juni 1996

En firkantet ost produceret af komælk.

En hel ost vejer mellem 1,7og 2,2 kilo, og har en fedtprocent på mindst 48.



Taleggio lagres i mindst 40 dage i grotter med en meget høj fugtighedsprocent og en temperatur mellem tre og otte grader.

Lagringen foregår i naturlige grotter i dalen Valsassina eller i moderne lagringshaller med samme fugtighed og temperatur.

Taleggio nævnes som en af specialiteterne ved festen i forbindelse med kroningen af Pave Clemente den sjette i år 1344, og også ved brylluppet mellem hertug Francesco Sforza og Bianca Maria Visconti i Milano i år 1441.

Taleggio produceres i dalen Valsassine i provinsen Bergamo og i provinserne, Brescia, Como, Cremona, Milano og Pavia i Lombardiet >>, samt i Treviso i Trentino Alto Adige regionen >> og i Novara i Piemonte regionen >>.
(Piemontes oste >>)


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano