DOP-oste

August 2011

Bookmark and Share

Robiola di Roccaverano




Robiola di Roccaverano

Gederne er af racen Roccaverano og Camosciata Alpina.

Fårene er Langhe-racen, og køerne er Piemontese- og den Bune Alpeko.

Piemonte ko-racen




DOP fra 1. juli 1999.

Robiola di Roccaverano består af gede- og fåremælk, og altid mindst 50% komælk.

Det er en ost, der findes tre udgaver:

En frisk, ulagret type med en fedtprocent på minimum 45 med en blød kremet konsisten og en delikat, let syrlig smag.



Den lagrede udgave har ofte et tyndt lag mug på skorpen. Farven er kremet eller rødlig, og smagen er kraftigere.

Den "tørre" udgave - Secco - er en hård ost med en gullig eller rødlig skorpe, der er kremefarvet eller gul indvendig.
Smagen er meget kraftig..

Formen er rund med en diameter mellem 10 og 13 centimeter, og mellem 2 en halv og fire centimeter høj.

Produceres i Piemonte regionen >> i udvalgte kommuner i provinserne Asti og Alessandria.


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano