DOP-oste

August 2011

Bookmark and Share

Raschera



Raschera



DOP fra 1. juli 1996

En halvfed , presset ost produceret af komælk, som kan tilsættes fåre- og gedemælk eller begge dele.

Osten kan have flere forskellige former.



Er den cylinderformet har den en diameter mellem 35 og 40 centimeter, vejer mellem syv og ni kilo, og er syv til ni centimeter høj.

Den kan også være firkantet - omkring 40 centimeter på hver led, 12 til 15 centimeter høj, med en vægt mellem otte og ti kilo.

Osten er elfenbenshvid, har en elastisk konsistens, og normalt er den firkantede mere markant i smagen end den runde.
Skorpen er grålig eller rødlig og fedtprocenten minimum 32.

Vi er igen i Cuneo i Piemonte regionen >>, og nogle Raschera oste må kalde sig alpe-raschera, hvis de er produceret i over 900 meters højde.

Det indikeres med "di alpeggio" på emballagen.

Retur til
Italienske oste <<


Alle oste i Piemonte >>


Artikler
Oste-fest i Bra >>

Link
Raschera >>


Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano