DOP-oste

December 2010

Bookmark and Share

Ragusano





Ragusano

DOP siden 1. juli 1996
Italiensk "Denominazione di origine" siden 30. oktober 1955

En "trukket" ost produceret af komælk.
Har form som en aflang mursten - højst 60 centimeter lang, maksimalt 15 centimeter bred og høj.



Ragusano vejer normalt mellem 12 og 16 kilo, men produceres også i mindre størrelser.

Osten er gullig, men bliver brunlig efterhånden som den lagres.

Den lagres mindst fire måneder, og er den lagret mere end seks måneder, kan man rive den som parmesan-ostene og den lagrede fåreost pecorino.

Ragusana findes også i en røget udgave, hvor der skal stå "affumicato" på emballagen.

Vi er på øen Sicilia >>, og osten produceres i Ragusa provinsen i kommunerne Acate, Chiaramonte Gulfi, Comiso, Giarratana, ispica, Modica, Monterosso Almo, Pazzallo, Ragusa, Santa Croce Camerina, Scicli og Vittoria, samt i provinsen Siracusa >> i kommunerne Noto, Palazzolo Acreide og Rosolino.


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano