Italiensk oste

August 2011
Bookmark and Share

Piave DOP - Veneto - DOP fra 2009



 


Piave-osten produceres primært af kooperativet Lattebushce >> , der hvert år sender omkring 350.000 osteforme af slagsen på markedet.



Formene er omkring 28-32 cm i diameter og 7-8 cm høje.



Piave-osten er produceret af komælk fra 350 stalde i Belluno-dalen, primærkt fra den Brune Alpeko - Bruna Alpina.



Køerne lever af foder fra dalen, hvilket er med til at give en speciel smag, da foderet har mange smagsnuancer med blomsterdufte.

Oprindeligt blev osten produceret i bjerhytterne mens kvæget var på græs.

Den friske udgave af osten - Piave Fresco - har kun lagret i 20 dage, mens Mezzano har lagret i 2 måneder og Vecchio - den gamle! -lagres mellem et halvt år og et helt år.
Der findens også en Vecchio Riserva-udgave, der lagrer mere en halvandet år.

Formene vejer cirka 7 kilo for den friske ost, 6,5 kilo for Mezzano, 6 kilo for den gamle og 5,6 kilo for Riservaen.

Den friske Piave er en bordost, mens man i Belluno-området også nyder osten som "Formai Frit" - Piaveost smeltet og rørt rundt i en tykbundet gryde og hældt ovenpå majspuréen Polenta og med kål som tilbehør.

Har osten lagret i mere end 12 måneder er den udmærket også som reven ost til pastaretter.

-syl


Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>