DOP-OSTE

Januar 2015

Bookmark and Share
.
Fåreosten Pecorino Crotonese
blev i november 2014 DOP/IGP-specialitet nr. 267 i Italien


Ost fra Calabria: Pecorino Crotonese produceres i den syditalienske region Calabria i Crotone-provinsen, og i følgende 12 kommuner i Catanzaro-provinsen:
Andali, Belcastro, Botricello, Cerva, Cropani, Marcedusa, Petronà, Sellia, Sersale, Simeri Crichi, Soveria Simeri e Zagarise, samt i 13 kommuner i Cosenza-provinsen:
Bocchigliero, Calopezzati, Caloveto, Campana, Cariati, Cropalati, Crosia, Mandatoricco, Paludi, Pietrapaola, San Giovanni in Fiore, Scala Coeli, Terravecchia.


Pecorino Crotonese produceres af mælk fra fåreracen Gentile, der oprindeligt stammer fra regionen Puglia.

Det er en kraftig ost med en pikant eftesmag.
Osten kan lagres op til to år, og serveres ofte som forret i regionen, ligesom den anvendes i traditionelle retter og den kan i de lagrede udgaver også bruges revet over pastaretter med for eksempel de lokale soltørrede tomater, med oliesyltede peberfrugter og chili eller med de røde løg fra Tropea.

En frisk Pecorino Crotonese



En mellemlagret Pecorino Crotonese - mellem 30 og 60 dages lagring

En lagret Pecorino Crotonese skal være mindst 6 måneder og højest 2 år.
Den lagrede Pecorino Crotonese skal være mindst 6 måneder gammel, og smagen er intens med en pikant eftersmag.

syl

Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>