DOP-oste

Marts 2012

Bookmark and Share

Pecorino Toscano




En frisk Pecorino Toscano



DOP siden 1. juli 1996
Toscana fårosten fra Toscana, samt fra visse dele af Umbria, findes i to varianter, der vejer mellem et og tre et halvt kilo.



Den friske udgave
har et fedtindhold på 45 procent, mens den lagrede udgave - Pecorino Toscana Stagionato - indeholder 40 procent fedt.

Det er en kompakt os, der giver kniven god modstand.

Farven er hvid til stråfarvet alt efter lagring.
Den friske ost har lagret i mindst 20 dage, den lagrede udgave mindst fire måneder.

Osten har først sent fået sit navn.

Før blev den blandt andet kaldt Marzolino eller havde tilnavnet fra byen Lucardo, hvorfra man mente den bedste ost af typen kom fra.

Osten til at rive lagres i mindst otte måneder.

Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>


Retur til
Italienske Oste <<


Mad >>


Opskrifter >>


Andre artikler
Toscana >>
Umbrien >>

Andre oste
fra Toscana


Marzolino Rosso
fra Pienza


Pecorino fra Maremma


Caciotta Toscana


Pecorina Gran Riserva
fra Pienza


Copyright © 2001-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano