
Pecorino
Romano Mange
oste-foto på www.italy.dk er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi
>>

|
DOP siden 12. juni 1996
En
hård ost produceret udelukkende af frisk fåremælk.
Osten
har en diameter mellem 25 og 35 centimeter og vejer mellem 20 og 35 kilo.
Skorpen er tynd, elfenbensfarvet eller gullig. Den er
granuleret i konsistensen, og har en aromatisk pikant smag, der forstærkes
ved lagring.
Fedtprocenten er mindst 36 procent. Spiseosten lagrer
fem måneder, men osten til at rive lagres i mindst otte måneder.
Osten produceres i regionerne Lazio >>,
øen Sardegna >>
samt i Grosseto provinsen i Toscana >>.
Historie
Man
mener Pecorino Romano blev produceret på akkurat samme måde for
2000 år siden, og den har haft en omtumlet historie. Med romerrigets
fald, fald landbrugsproduktionen også. I 1500-tallet fik produktionen
et opsving, takket været den omfattendende handel i havnebyer som Genova,
Pisa og Napoli. I 1884 blev produktionen smidt ud af kommunen Rom, men
det var kun godt, for ude på landet var produktionsmulighederne bedre.
Man flytter også en del af produktionen til Sardegna, hvor Pecorino med
tiden bliver en betydelig indtægtskilde. |