DOP-oste

April 2011

Bookmark and Share

Pecorino Romano





Pecorino Romano

Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>

DOP siden 12. juni 1996

En hård ost produceret udelukkende af frisk fåremælk.

Osten har en diameter mellem 25 og 35 centimeter og vejer mellem 20 og 35 kilo.



Skorpen er tynd, elfenbensfarvet eller gullig.
Den er granuleret i konsistensen, og har en aromatisk pikant smag, der forstærkes ved lagring.

Fedtprocenten er mindst 36 procent.

Spiseosten lagrer fem måneder, men osten til at rive lagres i mindst otte måneder.
Osten produceres i regionerne Lazio >>,
øen Sardegna >> samt i Grosseto provinsen i Toscana >>.


Historie

Man mener Pecorino Romano blev produceret på akkurat samme måde for 2000 år siden, og den har haft en omtumlet historie.

Med romerrigets fald, fald landbrugsproduktionen også.
I 1500-tallet fik produktionen et opsving, takket været den omfattendende handel i havnebyer som Genova, Pisa og Napoli.

I 1884 blev produktionen smidt ud af kommunen Rom, men det var kun godt, for ude på landet var produktionsmulighederne bedre.

Man flytter også en del af produktionen til Sardegna, hvor Pecorino med tiden bliver en betydelig indtægtskilde.

 


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano