Opskrifter

December 2011

Bookmark and Share

Parmesankurve
m. bresaola og rucola eller med æg og trøfler



Her er mit mesterværk - som skulle have haft ti sekunder mere på panden for at være gylden og rigtig sprød - det bliver næste gang...

Med Bresaola
og Rucola-salat

16 supertynde skiver Bresaola
1 dusk rucola
3 spsk. champignon
Olivenolie

Bresaola-skiverne fordeles i de stivnede men endnu varme parmesankurve.

Der drysses finthakket rucola-salat og hakkede champignon over. En lille smule olie fuldender forretten og kurvene sættet i køleskabet inden servering og serveres straks de er afkølede.


Med Æg
og Trøfler

4 porcherede æg
Trøffel - eller trøffelolie




Køl kurvene af i køleskabet inden du porcherer de helt friske æg.
Ægget placeres i kurven og der rives trøffel henover - eller trøffelolie

Som pasta-tallerken
...og når du er blevet rigtig dygtig til at konstruere parmesankurvene, så kan du lave dem så store, at de kan være "tallerken" for dine pasta- eller risretter. Her er kurven fyldt med en risotto med rejer:

Ingredienser (4 personer)
200 gr groft revet relativ frisk parmesan-ost (lagret 18-24 mdr.)

Det er ikke så svært at lave kurvene!

Tilberedning
Tag en tefal-pande og smør den let med en god ekstra jomfru olivenolie - brug evt din bagepensel.



Fugt - med iskoldt vand - og vrid et rent viskestykke eller et hørklæde, og bred det ud på køkkenbordet.



Når olien er varm fordeles et tyndt lag revet parmesanost i panden og smelter i blot 20 til 30 sekunder - indtil osten bliver let gylden
- og så skal det gå hurtigt...

Gryden placeres nu på det våde klæde
- kuldechokket gør det nemmere at fjerne "oste-pladen"
- og nu skal "skiven" af smeltet ost uden at knække fjernes fra gryden og placeres ovenpå en lille rundbundet skål eller kop
(ca. 8-10 cm. i diameter).

Du kan også skylle panden under koldt vand
og så med fingrene "skrælle" oste-pladen af...



Så skal den endnu varme "oste-plade" formes til en kurv
- og går det helt galt de første par gange kan du trøste dig med, at det gør det for de fleste!



Operationen gentages indtil du har 8 små flotte kurve - og så kan du fylde dem med tilbehøret her til venstre eller hvad fantasien ellers byder dig.

Du kan også fylde dem med Parmesan mousse >>


-syl

Retur til
Opskrifter<<


Retur til Ost <<

Artikler
Parmesan mousse >>
Bresaola >>
Parmesanost >>
Trøfler >>
Ekstra Jomfru Olivenolie >>

Parmesan-oste i
lange baner hos
den biologiske
oste-producent
Hombre >>





Næste gang finder jeg en metalring, jeg kan placere på panden, så jeg ikke skal stå og forme oste-pladen rund med paletkniven.
Men måske bliver
kurvene så "alt for fine"?


Copyright © 2005-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano