DOP Oste

August 2011

Bookmark and Share

Murazzano


Murazzano

DOP siden 12. juni 1996

En fed, frisk ost, der produceres udelukkende af fåremælk eller med mindst 60 procent fåremælk og resten komælk.



Når osten er lavet udelukkende af fåremælk er fedtprocenten 53, og emballagen er mærket med ordenen "latte di pecora" - fåremælk
.
Der må tilsættes op til 40% komælk til Murazzano-osten.

Osten er 10 til 15 centimeter i diameter og tre til fire centimeter høj.
Den er blid og fin i smagen, og produceres i den del af Cuneo provinsen, der kaldes Alta Langhe >>

I den romerske historiker Plinius´ værk om "Naturhistorie" skriver han for næsten 2.000 år siden om ostene fra Asti og Langhe-området - der allerede dengang var berømt for sine oste.

Retur til
Italienske oste <<


Oste i Piemonte >>

Link
Murazzano by >>



Copyright © 2002-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano