DOP Oste

August 2011

Bookmark and Share

Monte Veronese



Monte Veronese fås i en helt frisk og en kort lagret udgave


Monte Verones d´Allevo fåes i en lagret og en ekstra lagret udgave - Stravecchio


Konsortiets logo

Produceret af komælk.
En hel ost vejer mellem 7 og 10 kilo, er mellem 25 og 35 centimeter i diameter og mellem 7 og 11 centimeter høj.


Monteveronese er DOP siden 1. juli 1996

Saltningen




Lagring

Som spiseost lagrer den i mindst 90 dage, men udgaven, der har lagret i mindst seks måneder bruges til at rive over varme retter.


Osten kontrolleres under lagring og når, de er færdiglagrede



Fedtprocent minst 30, der stiger med 9-10 procent, hvis der kun er brugt sødmælk i produktionen.

Der bruges nemlig også letmælk til produktionen af Monte Veronese.

Osten produceres i de 53 nordligste kommuner i Verona provinsen >>.


Copyright © 2002-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano