
Montasio
 De
tre typer: Frisk, lagret 2 mdr. Mezzano, lagret mellem 5 og
10 mdr.
Stagionato/Stravecchio, lagret mere end 10 mdr.
|
DOP siden 12. juni 1996
Italiensk "Denominazione di origine"
siden 30. oktober 1955 En helfed hård ost produceret af komælk.
30 til 40 centimeter i diameter, vejer mellem fem og ni kilo, og er mellem 6 og
10 centimeter høj.
Osten sælges i tre udgaver, frisk, mellem og "stravecchio"
- ekstra gammel: Stravecchio er lagret i mere end 10 mdr. og er let pikant
i smagen, har en smuldrende konsistens, og kan bruges til rive over pastaretter
ligesom "grana'en" Produceres
i regionen Friuli venezia
Giulia >> , i provinserne Belluno og Treviso>>
i Veneto regionen >>,
samt enkelte kommuner i Padova
>> og Venedig-
provinsen >>.
...lavet i dag, men god som i går, lyder
konsortiets slogan
 |