DOP Oste

August 2011

Bookmark and Share

Montasio



Montasio

De tre typer:

Frisk, lagret 2 mdr.

Mezzano, lagret mellem 5 og 10 mdr.

Stagionato/Stravecchio, lagret mere end 10 mdr.

DOP siden 12. juni 1996

Italiensk "Denominazione di origine" siden 30. oktober 1955

En helfed hård ost produceret af komælk.
30 til 40 centimeter i diameter, vejer mellem fem og ni kilo, og er mellem 6 og 10 centimeter høj.



Osten sælges i tre udgaver, frisk, mellem og "stravecchio" - ekstra gammel:
Stravecchio er lagret i mere end 10 mdr. og er let pikant i smagen, har en smuldrende konsistens, og kan bruges til rive over pastaretter ligesom "grana'en"

Produceres i regionen Friuli venezia Giulia >> , i provinserne Belluno og Treviso>> i Veneto regionen >>, samt enkelte kommuner i Padova >> og Venedig- provinsen >>.

...lavet i dag, men god som i går,
lyder konsortiets slogan

Retur til
Italienske Oste <<


Link
Montasios hjemmeside >>



Copyright © 2002-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano