Ost i Italien

Oktober 2015


En italiensk specialitet er den søde Gorgonzola ost lavet med lag af Mascarpone.

Mascarpone har tilsyneladende fået sit navn fra en spansk beundrer "mas que bueno" - betyder "mere end godt"....

ELLER også har kremen fået navn fra ordet "mascarpa" - et overskudsprodukt fra produktionen af osten Stracchino, som man producerer på Po-sletten.

-syl

Mascarpone er en italiensk specialitet, der får "fedt-fanatikkere" helt op at vippe af afsky!!!.

Det er frisk flødeost uden salt lavet med komælk, og resultatet er snarere en tung og tyk fløde end en ost.

Mascarpone skal være helt frisk - overfladen skal være hvid eller ganske svagt lysegul.



Er der den mindste antydning af en skrap gul farve, så smid den hellere ud.

Mascarpone er en fundamental ingrediens i "Tiramisu" >> desserten, men kan også spises som en kreme ovenpå friske frugter og bær.

Kalorier pr 100 gram - mindst 450!!!



Retur til
Italienske oste <<


Lav din egen Mascarpone >>

Ingen Tiramisu uden
Mascarpone


Her er et italiensk mejeris "opskrift" på Mascarpone.

Opskriften er som for så mange andre oste ret simpel, men kræver vel i praksis en del eksperimentering.

Indgrediens:
Fløde af komælk produceret via centrifugering - fedtprocent mellem 25 og 40.

Tilberedning:
Flødes sættes i vandbad ved 85-90 grader - der tilsættes
(og her må man have fat i en kemi-ekspert) "acido tartarico eller acetico eller citrico" - det sidste må da vist være være citronsyre ! - og så skal der røres...

I løbet af ti minutter koagolerer massen...
Denne masse sætter man på køl - 5-8 grader i 8-12 timer.

Derefter skal serum fjernes ved at filtrere massen gennem et fintvævet klæde.

Så anbringes massen i små træskåle, der igen tilbringer 18 timer på køl ved ca. 5 grader - derefter fjernes evt. overskydende serum og mascarponen er klar til at blive anvendt...


Copyright © 2006-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano