Food & Motor Valley

2005

Bookmark and Share

Biologisk "extra quality " parmesanost
uden udstødningsgas

Hombre er ikke blot landbrug,
men også ejeren Umberto Paninis fantastiske bil-samling med bl.a. en
komplet Maserati-linje.

Læs om Panini-
samlingen
her >>




Artikel fra oktober 2005
Hombre hedder gården umiddelbart nord for Modena, hvor de 500 sortborgede frisiske køer lever udelukkende af det foder, der dyrkes på de 300 hektar jord omkring gården.

Alt foder dyrkes omkring gården

50% af de 200 dyrkede hektarer er plantet til med parmesan-køernes basisfoder lucerne - erba medica på italiensk eller medicinsk græs, som den direkte oversættelse lyder - men også med majs og soya.



Gården drives siden 1994 biologisk efter reglerne for Foreningen af Biologisk Landbrug i Italien.


Umberto Panini, der er uddannet mekaniker, har endda opfundet en maskine, der kan høste det biologiske foder, uden at foderet bliver ramt af udstødningsgasserne!

Hans basis-filosofi om Parmesan-ost er, at den ægte af slagsen kun er den, hvor køerne udelukkende spiser foder produceret omkring gården, der naturligvis skal ligge indenfor konsortiets grænser for produktionen af Parmigiano Reggiano.

11-12 forme om dagen


Mellem 220 og 240 køer afleverer hver dag mælk til produktionen af parmesan-osten, der foregår i lokalerne umiddelbart ved siden af en af stadlene, og det bliver hver dag til 11-12 osteforme, der også lagres på den store gård.



"Extra quality"


Parmesan-ost, den ægte italienske af slagsen, er altid mærket med konsortiets logo, men i dag er det ikke nok til at sikre sig en høj-kvalitets parmesan ost.

Derfor kan man nogen gange købe ægte parmesanost udenfor Italien, der ikke altid er den store smagsoplevelse.

Det er ofte ost, der kun har lagret den minimumstid, konsortiet har fastsat.

Eller også er det ost, hvor man ikke ser skallen med logoét.

De ikke godkendte parmesanoste får brændemærket krydser over logoet, men må gerne sælges, selv om smarte forretningsfolk så gør det efter at have skåret den kompromiterede osteskal af.


Hos Hombre fortæller ejeren Umberto Panini med stolthed, at næsten alle deres osteforme godkendes, når konsortiets kontrollanter er på besøg.

Hombre-Parmesanén lagrer altid mindst 24 måneder, og Hombre har derfor ret til at kalde osten for "Extra Kvalitets Parmesanost".

-syl

Retur til
Food & Motor Valley <<


Oste-artikler

Retur til
Italienske Oste >>


Parmesanost >>


Madkultur >>



Links

Hombre >>

Foreningen af
Biologisk Landbrug >>




 

Copyright © 2000-2015 . Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano