Parmesan ost

2002

Bookmark and Share

Grana Padana præsidenten forklarer,
hvordan man behandler og opbevarer Parmesanost




Her er en Grana Padana form og en Parmigiano Reggiano i fredelig sameksistens, og det har Grana-præsidenten det også bedst med.

Interview fra februar 2002

Cesare Baldrighi
er præsident for Konsortiet af producenteter af Grana Padano (2002, red.).

Forskelle
Hvad er de vigtigste forskelle mellem Grana Padano og Parmigiano Reggiano?

- Først og fremmest er der tale om to forskellige produktionszoner og produktionsmetoder.
Til Grana Padano bruger vi mælk, hvor fløden er skummet af.



Det giver en mindre fed ost, og derfor er en Grana Padano også tidligere moden end Parmigiano Reggiano.
Efter ca. 12 til 18 måneder mod 18 til 24 måneder.

Opbevaring
Hvordan opbevares osten bedst?
- Grana er en levende ost, og holder sig bedst, hvis man pakker den ind i et stykke klæde eller tyk køkkenrulle.

Den skal kunne ånde, og bruger man den ikke nogle dag, kan man "strø" nogle dråber vand over klædet, så osten beholder sin fugtighed.

Det hårde stykke er bedst
Kan man undgå det sidste hårde stykke?
- Nej og hvorfor dog, det er da noget af det bedste, udbryder Grana-præsidenten.
- Det sidst hårde stykke er perfekt til en ministronesuppe, hvor det smelter.

Hvilken ost er bedst?

Hvad foretrækker du - Grana Padana eller Parmiggiano Reggiano?

- Det er to forskellige oste, skynder Grana-præsidenten sig at sige, for han kan ikke tage parti.

Han er nemlig også formand for foreningen af DOP-producenter, og dermed også med til at promovere konkurrenten Parmigian Reggiano.

-syl

Retur til
Italienske Oste <<


"Oste-portrætter
"
Grana Padana >>

Parmigiano Reggiano >>

Mad >>

Opskrifter >>


Charlottes
opbevaringsråd

Jeg pakker osten ind i
den tykke køkkerulle -
og derefter i en frostpose
med "lynlås".

- Og så ryger halvdelen af de store vacuumpakkede
oste altså i fryseren...

Det regnes for helligbrøde,
men jeg synes, ikke smagen tager skade
- osten bliver en smule
mere grynet
(grynet = grana = granulato!),
men det
kan vi leve med...

 

 


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano