DOP oste

Januar 2015

Bookmark and Share

Fromadzo





Fromadzo

Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>

DOP fra 25. september 1995

En fast stråpgul ost, hvis overflade med lagringen kan antage grålige og rosa farver.

Indvendig præsenterer Fromadzo
sig med en hvidlig farve og små huller.
Jo længere lagring, jo mere tenderer farven over mod det gule.



Den friske fromadzo har en sødlig smag, mens den med lagring kan antage pikante undertoner.

Mælken kommer både fra morgen- og aftenmalkningen, og køerne skal fodres med frisk græs eller hø.

Lagringen sker i lokaler med en temperatur mellem 8 og 14°C og en luftfugtighed ikke under 60%.

Lagringen varer mindst 60 dage og maksimalt 8-10 mdr.

Formen er fra 15 til 30 cm i diameter, 5 til 20 cm og vægten er mellem 1 og 7 kilo.


Retur til
Italienske Oste <<


Mad >>


Opskrifter >>


Links
Fromadzo-osten fra
Aosta-dalen >>

(under konstruktion
siden juni 2005...)

Andre Aosta-oste

Fontina - DOP >>

Salignon er en slags fed
hjemmelavet ricotta,
som det er svært
at finde i handlen



Toma della
Bassa Val d'Aosta

Réblèque

En frisk hvid, brieagtigt ost, der også spises med sukker og kanel.
Produceres i dalen Valpellin, og specielt i landsbyen By


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano