DOP Oste

Januar 2015

Bookmark and Share

Formai de Mut dell'Alta Valle Brembana




Formai de mut

DOP siden 12. juni 1996

Produceret af komælk med et lavt syreindhold.

- Den smager af græsset i bjergene, siger man.

Osten vejer melle 8 og 12 kilo, har en diameter mellem30 og 40 centimeter og er mellem otte ot ti centimeter høj.

Osten lagres minumum 40 dage, men kan lagres over seks måneder, uden at blvie specielt pikant i smagen.
Farven spænder derimod fra strå gul til grålig, alt efter lagringen.
Minimum 45 procent fedt i tørstoffet.

"Mut" betyder bjerge eller sæter på dialekten i Brembana dalen ved Bergamo i regionen Lombardiet >>.

Retur til
Italienske Oste <<



Konsortiet
Consorzio per la Tutela
del Formai de Mut
dell'Alta Val Brembana
Via B. Belotti 54
Piazza Brembana





Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>


Copyright © 2002-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano