DOP-OSTE

Januar 2015

Bookmark and Share

Fontina fra Aosta Dalen




Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af
Guffanti Formaggi >>



Fontina

"Val d'Aosta er en del af Savoia'ernes hertugdømme. Her er ostene gode og sæterne i bjergene ekstraordinære".
Sådan skrev Pantaleone da Confienza i 1477.
Han skrev en bog om europæiske oste, fordi hertugen var vild med den spise.

Flere oste fra Aosta

Aostana

Prescinseua


Salignon er en slags fed
hjemmelavet ricotta,
som det er svært
at finde i handlen

Toma della
Bassa Val d'Aosta


Réblèque
er en frisk hvid, brieagtigt ost, der også spises med sukker
og kanel.
Produceres i dalen Valpellin, og specielt i landsbyen By

DOP siden 12. juni 1996

Produceret af komælk i dalen Valla d'Aosta >>.
7 til 10 centimeter høj, 30 til 45 centimeter i diameter, kan osten veje mellem 8 og 18 kilo.

Det er en blød og blid ost, der smelter på tungen, når bliver varmet op. Bruges også til Fondue.



Fontina lagrer omkring tre måneder ved lave temperaturer.
Faktisk bruger producenterne grotter, klippespalter og nedlagte militærbunkers i bjergne som lagerhaller.



Logo for de godkendte Fontina-oste

Kommer du forbi, kan du købe osten her
Fontina fra
Fratelli Panizzi

Via Circonvallazione 41
Courmayeur -
Tel 0165 843 041


Retur til
Italienske Oste <<


Mad >>


Opskrifter >>


Andre artikler
Aosta-dalen >>

Link
Fontina-ost fra Aosta
Dalen >>

Andre Aosta-oste
Fromadzo - DOP >>









Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano