DOP Oste

Januar 2015

Bookmark and Share

Fiore Sardo




Fiore Sardo


Mange oste-foto
på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>




"Den sardinske blomst er" produceret udelukkende af fåremælk, selv om man i industriel produktionen (ikke DOP-oste) af osten blander den op med ko-mælk.

Fårene er af en speciel sardisk race, som har været på øen i umindelige tider.



Fiore Sardo produceres overalt på øen og formen er rund, let buet på midten og med en vægt på mellem 1,4 og 4 kilo.

Skorpen kan være alle farver fra gul til mørkebrun alt efter hvor lagret osten er.


Alt efter lagring er osten blød eller hård indeni - den spises frisk indtil den er tre måneder gammel og bruges til at rive over retter, når den er ældre.

Er der tale om en ost, der er produceret på stedet af fårhyrderne i bjergene har osten en karakterisktisk let røget duft.

Osten lagrer i kølige lokaler (12-16°c) i mellem to og otte måneder.

Den vendes regelmæssig, og skorpen smøres med olie eller få
refedt.


Retur til
Italienske Oste <<


Pecorino Romano >>
produceres også
på Sardinien

Pecorino Sardo >>


Links

Fiore Sardo konsortiet >>

S´Atra Sardigna >>
i Cagliari er et cooperativ og en butik, der sælger typiske - og biologiske - lokale produkter på Sardinien

S´Atra ostene

Pecorino S'Atra Sardigna
Den "søde" udgave lagrer mellem 20 og 60 dage.
Den "modne" fra 2 til 12 mdr.

Rusticano - en skrap sag,
der lagrer mindst 4 mdr.

Golosella
En frisk og blød fåreost, der
lagrer mellem 15 og 30 dage

Saltet Ricotta
lageres mellem 20 og 30 dage,
og vejer mellem 2 og 3 kilo.
De kan også rives over pastaretter.


Copyright © 2002-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano