DOP Oste

Januar 2015

Bookmark and Share

Castelmagno


Castelmagno

Navnet Castelmagno stammer fra en helligdom til ære for en romersk soldat, der led martyrdøden i bjergene, og derfor blev ophøjet til helgen >>.

DOP siden 1. juli 1996

En halvfed, halvhård ost produceret af komælk, eventuelt tilsat små mængder fåre- eller gedemælk.

En hel ost vejer mellem to og syv kilo, har en diameter på mellem 15 og 25 centimeter og er mellem 15 og tyve sentimeter høj.
Osten er perlemors- eller elfenbensfarvet når den er frisk.

Den lagrede Castelmagno er okkerfarvet med blå-grønne striber, og har opholdt sig fra to til fem måneder i kølige og fugtige naturlige grotter, eller i højtbelligende sæterhytter, hvor vinduerne vender mod bjerget Monte Parvo.

Osten produceres i kommunerne Castelmagno, Pradleves og Monterosso Grana i Cuneo provinsen i Piemonte regionen >>.

Retur til
Italienske Oste <<


Alle oste i Piemonte >>


Castelmagni-ostens logo


Copyright © 2002-2015 Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano