DOP Oste - Marche

Januar 2015

Bookmark and Share

Casciotta d'Urbino




Casciotta d'Urbino -
Kunstneren Michelangelo var så vild med osten, at han fik den sendt til sig i Rom, hvor han ellers levede yderst sparsommeligt.
Grubeost

DOP fra 12. juni 1996

Osten produceres af 70 til 80 procent fåremælk og resten komælk.



Farven er hvid-gullig, og smagen er forholdsvis sød og blid. Diameteren er fra 12 til 16 centimeter, 5 til 7 centimeter høj, og den vejer mellem 800 og 1200 gram i hel figur.
Fedtprocent minimum 45 procent, og osten lagres kun omkirng en måned.

Produceres i Pesaro og Urbino provinserne i regionen Marche >> i Mellemitalien.
Man har skriftlige vidnesbyrd om osten helt tilbage til Hertugdømmet Urbinos forfatning fra 1545.

Andre oste fra Marche-regionen

Formaggio di Fossa - Grubeost
- Osten modner i en grube (et hul) i op til 3 måneder og vejer omkring et kilo.
Formen varierer.

Grubeost produceres både omkring Pesaro og i Forli-provinsen.
Grube-osten mener at have sin oprindelse i de tider, hvor sult og krige gjorde det til sund fornuft - og overlevelse - bogstaveligt talt at grave maden ned.

Hullet brændes - for at fjerne fugtighed - og fores med halm inden ostene pakket ind i stofposer placeres på riste af træ.


Flere oste fra Marche-regionen
Ambra di Talamello - Fåreost af pecorinotypen
Cacio a forma di limone-med form som en citron - Fåreost
Caciotta del Fermano - Blandet
Caciotta del Montefeltro - Blandet
Caprino al lattice di fico - Gedeost
Caprino di Urbino - Gedeost
Casècc - Blandet
Pecorino in botte - Pecorino i tønder - gedeost
Pecorino Marchigiano - Fåreost
Pecorino dei Monti Sibillini - Fåreost
Pecorino di montagna - Bjergpecorino - Fåreost
Pecorino di Monte Rinaldo - Fåreost
Quark - Gedeost
Raviggiolo - Komælk
Ricotta af fåremælk
Ovino Slattato - Komælk

Retur til
Italienske Oste <<


Gastronomien i Marche >>

Marche regionen >>


Link
Konsortiets
hjemmeside
Casciotta d´Urbino >>





Mange oste-foto
på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>



Copyright © 2002-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano